Το διαστημικό σκάφος Cassini αποχαιρετά τον Τιτάνα

17:19 21/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το διαστημικό σκάφος Cassini θα αποχαιρετήσει αύριο (Σάββατο 22/4) τον Τιτάνα, καθώς η πολύχρονη αποστολή του στον Κρόνο και τους δορυφόρους του έχει εισέλθει πλέον στην τελική φάση.

Το Cassini Θα πραγματοποιήσει το τελευταίο κοντινό του πέρασμα. Η κοντινότερη προσέγγιση του Cassini θα γίνει το Σάββατο, στις 9:00, περίπου, ώρα Ελλάδος. Το σκάφος, κινούμενο με ταχύτητα 21.000 χιλιομέτρων την ώρα, θα περάσει σε απόσταση 979 χιλιομέτρων από την επιφάνεια του Τιτάνα.

Το πέρασμα από τον δορυφόρο του

Κρόνου γίνεται με σκοπό την καταγραφή τυχόν αλλαγών στο μέγεθος και στη σύνθεση των λιμνών υδρογονανθράκων στην επιφάνεια του, ενώ είναι η 127η φορά που το σκάφος θα περάσει από πάνω τον Τιτάνα.

Για τη συνέχεια το Cassini πρόκειται να κάνει 22 διαβάσεις ανάμεσα στον Κρόνο και στους εσωτερικούς δακτυλίους του, κάτι που δεν έχει επιχειρηθεί ξανά στο παρελθόν.

Στις 15 Σεπτεμβρίου, το διαστημικό σκάφος θα πραγματοποιήσει μια αυτοκαταστροφική «βουτιά» στον πλανήτη, βάζοντας έτσι ένα τέλος σε όλες τις αποστολές του.

Η αποστολή Cassini-Huygens αποτελεί μια συνεργασία της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA), του Ευρωπαϊκού δορυφόροςΟργανισμού Διαστήματος (ESA) και της Ιταλικής Διαστημικής Υπηρεσίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα