«Χωρίς Μεσάζοντες»: Συζητώντας για το μέλλον των σχετικών πρωτοβουλιών

17:00 21/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Aνοιχτή συζήτηση με στόχο την ενίσχυση και όχι τον περιορισμό του κινήματος «Χωρίς Μεσάζοντες» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Απριλίου στις 8μμ στον Καπνικό Σταθμό της Κατερίνης.

Καλεσμένοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας – Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ, τέσσερις βουλευτές του Ν. Πιερίας και ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέλιος Κούλογλου.

Θέμα της συζήτησης: «Ο έλεγχος της τροφής και η απαγόρευση του κινήματος Χωρίς Μεσάζοντες».

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν.

Πιερίας για τους λόγους και την οπτική της σε σχέση με την επιλογή να διοργανώσει την εκδήλωση – συζήτηση: «Η συντριπτική πλειοψηφία των πρωτοβουλιών «Χωρίς Μεσάζοντες», πανελλαδικά, θεωρεί πως οι προσπάθειες όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών, είχαν ως στόχο τον περιορισμό και τελικά τον αφανισμό του κινήματος. Αυτό δείχνουν τουλάχιστον όλοι οι νόμοι που προτάθηκαν, υποτίθεται για να ρυθμίσουν τις υπαίθριες αγορές και το πλανόδιο εμπόριο.

Ένας νέος νόμος βρίσκεται στα συρτάρια της σημερινής κυβέρνησης ο οποίος, πάλι κατά την άποψή μας, θα βάλει οριστικά την ταφόπλακα στις δράσεις αυτές οι οποίες ανακούφισαν οικονομικά χιλιάδες νοικοκυριά. Το προτεινόμενο νομοσχέδιο θα βλάψει ανεπανόρθωτα τους μικροπαραγωγούς της χώρας και το σημαντικότερο, θα περιορίσει την δυνατότητα του καταναλωτή/πολίτη να επιλέγει ελεύθερα την τροφή του».

Σχετική είδηση: Το ert.gr παρουσιάζει την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ»

Keywords
Τυχαία Θέματα