Το 3ο Διεθνές Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου κατά του Ρατσισμού και της Βίας 2016 από τον Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκό

21:10 10/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός στο πλαίσιο της εκπροσώπησης της πόλη των Σερρών στις δράσεις ευαισθητοποίησης στο συνασπισμό των αντιρατσιστικών πόλεων της Ευρώπης ECCAR της UNESCO, η μοναδική πόλη στην Ελλάδα που έχει ενταχθεί σε αυτές τις δράσεις, πραγματοποιεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 στις εγκαταστάσεις των ακαδημιών του Πανσερραϊκού το 3ο Διεθνές Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου κατά του ρατσισμού και της Βίας.

Το τουρνουά έχει ενταχθεί στο ευρωπαϊκού

δίκτυο ποδοσφαίρου FARE υπό την αιγίδα της UEFA και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της «Λευκής Βίβλου» για τον αθλητισμό . Η FARE είναι ο στρατηγικός πυρήνας και συνεργάτης της UEFA σε αυτό τον τομέα. UEFA με FARE ένωσαν τις δυνάμεις τους το 2001 και κάλεσαν τους φορείς του ποδοσφαίρου αλλά και τους κοινωνικούς φορείς να στείλουν όλοι μαζί το μήνυμα κατά του ρατσισμού και της βίας μέσα από την πλατφόρμα του UEFA Champions League και του UEFA Europa League αφιερώνοντας τους αγώνες, στις εβδομάδες δράσης της FARE κάθε χρόνο τον Οκτώβρη. Το τουρνουά του Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκού είναι θεσμοθετημένο για τα επόμενα χρόνια από τον συνεργαζόμενο οργανισμό και σε ολόκληρο τον κόσμο είναι το μοναδικό τουρνουά ποδοσφαίρου Ακαδημιών που έχει την έγκριση των UNESCO- ECCAR- FARE.

Τη συγκεκριμένη δράση υποστηρίζει φέτος ο Σύλλογος Ολυμπιονικών Ελλάδος ενώ παράλληλα θα τρέχει η δράση της «ΑΣΤΑ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΞΑΝΑ» του φορέα «ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ» που προτείνεται από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ως πρώτη δράση στο ποδόσφαιρο. Τα παπούτσια και το αθλητικό υλικό που θα συλλέξουνε τα παιδιά της ακαδημίας θα δοθούν στους πρόσφυγες των Σερρών.

Η «ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ» φέτος το καλοκαίρι συνεχίζοντας τη συνεργασία που ξεκίνησε με την Εθνική Αστέγων, προώθησε προς επαναχρησιμοποίση αθλητικά παπούτσια που συλλέχθηκαν από μια σειρά διοργανώσεων.

Στα προηγούμενα τουρνουά που διοργάνωσε ο Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός αφιερωμένα στο περιβάλλον, στην καταπολέμηση της φτώχειας και πείνας κ.α. καλεσμένοι ήταν ο Θόδωρος Ζαγοράκης, ο Άγγελος Χαριστέας, ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο Ζήσης Βρύζας, ο Γιώργος Σαμαράς και ο Γιώργος Καραγκούνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα