Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής εγκαινιάστηκε στο νοσοκομείο Χανίων

21:53 30/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής εγκαινιάστηκε σήμερα στο νοσοκομείο Χανίων. Το νέο τμήμα θα εξυπηρετεί ένα μεγάλο αριθμό ασθενών από την Δυτική Κρήτη, οι οποίοι μέχρι σήμερα ήταν υποχρεωμένοι να μετακινούνται στο Ηράκλειο.

Εγκαινιάστηκε σήμερα το Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του νοσοκομείο Χανίων, το οποίο αναμένεται να εξυπηρετήσει μεγάλο ασθενών που μέχρι πρότινος αναγκαζόταν να μετακινείται στο

Ηράκλειο ή ακόμα και στην Αθήνα για τις αναγκαίες ιατρικές εξετάσεις.

Παρών στα εγκαίνια ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος επεσήμανε ότι η στήριξη του συστήματος υγείας ήταν και είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης.

Με σοβαρότατες καταγγελίες για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων από τη μη λειτουργία της Γ’ Κάμερας στο Νοσοκομείο Χανίων, η οποία είχε αγοραστεί από το 2001 αλλά σάπισε μέσα στις κούτες της αλλά δεν λειτούργησε ποτέ, εγκαινιάστηκε το Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής. Ο κ. Πολάκης επεσήμανε ότι ήταν θέμα πολιτικής επιλογής της Κυβέρνησης να στηρίξει εν μέσω μνημονίων το σύστημα υγείας.

Το τμήμα πυρηνικής ιατρικής του Νοσοκομείου Χανίων που εγκαινιάστηκε, έρχεται να καλύψει μεγάλες ανάγκες των ασθενών από τη Δυτική Κρήτη, όπως απεικονιστικές εξετάσεις στη Γ κάμερα και εξετάσεις αίματος στο ειδικό εργαστήριο.

Πέραν του τμήματος πυρηνικής Ιατρικής στο Νοσοκομείο Χανίων παρέχονται πλέον αναβαθμισμένες ιατρικές υπηρεσίες με τη λειτουργία θωρακοχειρουργικής και παιδοχειρουργικής κλινικής που δεν υπήρχαν πριν, καθώς επίσης και ρευματολογικού, δερματολογικού και αγγειοχειρουργικού ιατρείου.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Π. Χουλάκης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα