Τίτλοι Περιφέρειας 29-9-2016 (audio)

17:01 29/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Καλαμάτα

Αισθητή σε όλη την Πελοπόννησο έγινε η χθεσινή ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5 ρίχτερ κοντά στην Κορώνη. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των σεισμολόγων, φαίνεται πως αυτός ο σεισμός ήταν το κύριο γεγονός ενώ λόγω του μεγάλου εστιακού βάθους, δεν αναμένεται μεγάλη μετασεισμική ακολουθία.

Βόλος

Η

κινητοποίηση της Κίνησης Πολιτών ενάντια στους πλειστηριασμούς στη Μαγνησία απέτρεψε τη διάθεση δύο από τα τρία ακίνητα που «βγήκαν» χθες «στο σφυρί».

Πάτρα

Την αντίδραση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας προκάλεσε η ματαίωση της αναβολής της δημοπράτησης του 4ου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Πατρών – Πύργου, το οποίο με ομόφωνη απόφαση, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ζητώντας ξεκάθαρες απαντήσεις.

Πύργος

Τις παραιτήσεις τους έθεσαν στη διάθεση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα περιφερειακοί Σύμβουλοι από την Ηλεία, λόγω της αναβολής της 4ης δημοπράτησης του τμήματος «Βάρδα-Κυλλήνη» του αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου.

Αιγαίο

Μήνας πληρωμών θα είναι ο Οκτώβριος για σειρά επιδοτήσεων σε αγρότες και κτηνοτρόφους των νησιών, όπου θα πληρωθεί το 50% της ενιαίας ενίσχυσης καθώς και τα υπόλοιπα του 2014 και 2015 σε βασική και «πράσινη» ενίσχυση και εξισωτική αποζημίωση.

Κομοτηνή

Από την Ξάνθη ξεκίνησε την επίσκεψή του στη Θράκη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ο οποίος επισκέφτηκε νωρίς το πρωί το Στρατόπεδο «Αποστολίδη» στην Ξάνθη, την έδρα του Δ’ Σώματος Στρατού, στη συνέχεια μετέβη στο Μεγάλο Δέρειο του δήμου Σουφλίου.

Σάμος

Η υπομονή των κατοίκων της Σάμου έχει προ πολλού εξαντληθεί. Δυστυχώς οι υποσχέσεις για το μεταναστευτικό δεν τηρήθηκαν, αναφέρουν οι φορείς της Σάμου.

Φλώρινα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι στους αρχαιολογικές ανασκαφές στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους. 700 περίπου εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιούλιο του 2016, γεγονός που δημιουργεί πρόβλημα επιβίωσης τόσο στους ίδιους όσο και κατ’ επέκταση στις οικογένειές τους.

Ρόδος

Με κλείσιμο των υπηρεσιών της περιφέρειας θα προειδοποιήσει τον Υπουργό εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, κατά τη σημερινή συνάντησή τους όπου θα τεθεί για άλλη μια φορά το ζήτημα των σοβαρών ελλείψεων προσωπικού.

Ιωάννινα

Με κοινή τους δήλωση απαντούν Περιφερειάρχης και Δήμαρχος Ιωαννίνων στην ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας με την οποία τους καλεί να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να καταθέσουν σχέδιο επαναλειτουργίας της βιομηχανίας Spider, στην οποία εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους από την τροπή που πήρε η υπόθεση και ζητούν από το υπουργείο να γνωστοποιήσει τους πραγματικούς λόγους της υπαναχώρησης του.

Καβάλα

«Χέρι» στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Οργανισμού Λιμένα βάζει η δημοτική επιχείρηση «ΔΗμωφέλεια» Καβάλας, προκειμένου να εισπράξει ποσό 1,5 εκατομμυρίου ευρώ ως αποζημίωση για την απαλλοτρίωση έκτασης του δήμου κατά την κατασκευή του νέου λιμανιού.

Καρδίτσα

Διαρκώς διογκούμενο θα είναι το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά στον δήμο της Καρδίτσας, εάν οι δημότες δεν συνδράμουν με την ενσωμάτωση της ηλεκτρονικής σήμανσης στα δεσποζόμενα ζώα και με το να μην εγκαταλείπουν τα ζώα του, υποστήριξαν Δήμος και Φιλοζωική κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Ορεστιάδα

Ακριβώς δέκα χρόνια μετά την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που χαρακτήριζε «Εθνικό Πάρκο» το δάσος Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου, το υπουργείο Περιβάλλοντος έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο ισχυροποιείται το καθεστώς προστατευόμενης περιοχής. Η δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Ικαρία

Σύντομα ολοκληρώνονται από τον δήμο Ικαρίας οι διαδικασίες για την παράδοση του έργου «Τουριστικό Καταφύγιο σκαφών στον Αγίο Κηρύκο» προς χρήση από τους επισκέπτες του νησιού με σκάφη αναψυχής.

Ηράκλειο

Η ισχύς εν τη ενώσει για τους δημάρχους Αγίου Νικολάου, Σητείας και Ιεράπετρας, που αποφάσισαν να καταθέσουν από κοινού πρόταση για την διεκδίκηση κονδυλίων από το πρόγραμμα Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων.

Κοζάνη

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Δήμος Κοζάνης και το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Στόχος είναι, με την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων, η προώθηση της πολιτιστικής και πολιτισμικής ανάπτυξης της περιοχής, η προαγωγή της εκπαίδευσης και της έρευνας και η δημιουργία εστιών πολιτισμού.

Καστοριά

Κοινωνικό φροντιστήριο για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου ιδρύει η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, όπου θα προσφέρουν εκπαίδευση καθηγητές με εμπειρία στον φροντιστηριακό χώρο.

Χανιά

Σημαντική αύξηση στον ρωσικό τουρισμό, 20%, καταγράφεται στη χώρα μας. Στην Κρήτη, η αύξηση φθάνει στο 40%, μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου. Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν στη διάρκεια σχετικού συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο.

Σέρρες

Παρουσιάστηκε η ταινία μικρού μήκους για την Αμφίπολη από τους μαθητές του 3ου δημοτικού σχολείου Σερρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα