Κ. Αγοραστός: Εικόνες ασέβειας και παρακμής στον Βιολογικό του Βόλου

15:49 29/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ιδιαίτερα ενοχλημένος εμφανίστηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός αναφορικά με το χθεσινό επεισόδιο στο Βιολογικό Καθαρισμό, όπου οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας έτυχαν “θερμής υποδοχής” και δεν τους επετράπη άμεσα να προβούν σε δειγματοληψίες σχετικά με τον έλεγχο της ποιότητα των νερών, όπως προβλέπεται από το Νόμο 4014. Ο κ. Αγοραστός έκανε λόγο για εικόνες “ασέβειας και παρακμής” και τόνισε ότι «ο νόμος ισχύει και θα εφαρμοστεί για όλους».
Επιπλέον τόνισε

ότι υπάλληλοι της Περιφέρειας έκαναν με τον καλύτερο τρόπο τη δουλειά τους. “Υπάρχουν έλεγχοι τακτικοί και έκτακτοι τόσο σε βιολογικούς καθαρισμούς όλων των πόλεων, αλλά και σε εργοστάσια. Αλλοίμονο αν δεν υπήρχαν και έκτακτοι έλεγχοι. Δηλαδή θα ειδοποιούν “ελάτε θα έλθουμε σήμερα και πάρτε τα απαραίτητα μέτρα που θα δείχνουν ότι δεν υπάρχει τίποτα”; Τους ελέγχους στο Βιολογικό δεν μπορεί να τους σταματήσει ούτε ο Περιφερειάρχης ούτε η Αντιπεριφερειάρχης. Οι έλεγχοι είναι υποχρέωση της αρμόδιας υπηρεσίας και έχουν υποχρέωση απέναντι στην κοινωνία, στους ανθρώπους. Το να προστατεύουν το περιβάλλον με τα μέσα που έχουν και διαθέτουν, αλλά και με τους ελέγχους τακτικούς και έκτακτους, είναι υποχρέωση της υπηρεσίας να κάνει αυτό που πρέπει. Οπωσδήποτε χρειάζεται συνεργασία όλων των φορέων, να δίνουν τα στοιχεία σε τακτά χρονικά διαστήματα, όταν χρειάζεται και να γίνεται η επεξεργασία όλων αυτών των στοιχείων. Εμείς θέλουμε να προφυλάξουμε τη δημόσια υγεία. Υπάρχει ειδική διαδικασία, νόμοι. Και σας επαναλαμβάνω ότι κανείς δεν είναι πάνω από τους νόμους”.

“Δεν είναι πατριάρχης της νομιμότητας ο Περιφερειάρχης”

“Ο Κ. Αγοραστός δεν είναι πατριάρχης της νομιμότητας, όλοι την πρεσβεύουμε και την υπηρετούμε” επισήμανε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Απόστολος Γαλάτης παρεμβαίνοντας σε μεσημβρινή τηλεοπτική εκπομπή. Επέμενε ότι χθες δεν υπήρξε καμία βιαιοπραγία αλλά τηρήθηκε η νομιμότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα