Τίτλοι Περιφέρειας 24-7-2018

18:00 24/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Πάτρα

20 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πεζοπόρο τμήματα και μέλη της 6ης ΕΜΑΚ ενισχύουν από την Δυτική Ελλάδα την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Αττική.

Κοζάνη

Τουλάχιστον εννέα οχήματα με 50 πυροσβέστες από όλες τις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Δυτικής Μακεδονίας ενισχύουν από χθες τις δυνάμεις κατάσβεσης

των πυρκαγιών στην Αττική.

Ορεστιάδα

Περίπου 200 στρ πευκοδάσος έκαψε η φωτιά που εκδηλώθηκε εχτές τις απογευματινές ώρες στο πευκοδάσος της περιοχής Λευκίμης του Δήμου Σουφλίου. Η φωτιά οριοθετήθηκε απόλυτα και δεν υπάρχει καμία ανησυχία διαβεβαιώνει η Πυροσβεστική υπηρεσία, ωστόσο στην περιοχή παραμένουν όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής μέχρι την πλήρη κατάσβεση της.

Φλώρινα

Με την συνοδεία αστυνομικής δύναμης και αιφνιδιαστικά, έγινε χθες το απόγευμα η ξενάγηση στελεχών Τσεχικής εταιρίας, υποψήφιας να αγοράσει τον ΑΗΣ Μελίτης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών του Ομίλου ΔΕΗ.

Ηράκλειο

Τρείς φυτείες , 2 στις Κορφές και την Αγία Πελαγία του δήμου Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο και μία σε περιοχή του δήμου Ρεθύμνου με συνολικά 240 δενδρύλλια κάνναβη, εντόπισαν και εκρίζωσαν αστυνομικοί της Κρήτης.

Ζάκυνθος

Με θέμα την αναστολή λειτουργίας της, συνεδριάζει αύριο η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Ζακύνθου, μετά και τις αρνητικές εξελίξεις, με την απόσυρση όλων των Γαλάζιων Σημαιών από τις παραλίες του νησιού, από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης.

Καβάλα

Προγραμματική σύμβαση υποψηφιότητας για ένταξη του παραποτάμιου δάσους του Νέστου στο παγκόσμιο πρόγραμμα «Άνθρωπος και βιόσφαιρα» της Unesco.

Κομοτηνή

Ένα έργο στο Νομό Ροδόπης θα χρηματοδοτηθεί με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστου Μέτιου, συνολικού προϋπολογισμού 5.200.000 ευρώ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020. Συγκεκριμένα , πρόκειται να κατασκευασθεί γέφυρα στον ποταμό Λίσσο στην επαρχιακή οδό Κομοτηνή – Κάλχας – Γρατινή – Φιλλύρα – Αρριανά.

Ρόδος

Την σύμβαση για την ολοκλήρωση των όψεων του Εθνικού Θεάτρου υπέγραψε χθες με τον ανάδοχο ο δήμαρχος Ρόδου, εκφράζοντας τη βεβαιότητα του ότι αυτή τη φορά το συγκεκριμένο έργο θα ολοκληρωθεί.

Ιωάννινα

Στην αξιοποίηση 2 γεωθερμικών πεδίων σε Κόνιτσα Ιωαννίνων και Συκιές Άρτας προσβλέπει η Περιφέρεια Ηπείρου μετά και την δημόσια διαβούλευση που ξεκίνησε επί του σχετικού νομοσχεδίου. Παρά το πλούσιο γεωθερμικό δυναμικό της χώρας που μπορεί να αξιοποιηθεί από τον πρωτογενή τομέα έως τη θέρμανση κτηρίων μέχρι σήμερα η μοναδική χρήση αφορά τον ιαματικό τουρισμό.

Τρίκαλα

Επισημοποιήθηκε, με σχετική δημοσίευση στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης, η μετονομασία του Δήμου Καλαμπάκας σε Δήμο Μετεώρων. Ικανοποίηση στην δημοτική αρχή, η οποία τονίζει ότι θα επιφέρει επιπλέον τουριστική προβολή της περιοχής.

Πύργος

Ισχυρό brand name παγκόσμιας εμβέλειας αποκτά το λιμάνι του Κατακόλου, καθώς με απόφαση που συνυπέγραψαν ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, και ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, παίρνει την ονομασία «Λιμάνι Κατακόλου Ιωάννης Σπ. Λάτσης». Η απόφαση υιοθετεί αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου

Κέρκυρα

Ξεκινά τις εργασίες του στην Κέρκυρα το 2ο summer low school με τη συμμετοχή δικηγόρων από ολόκληρη την Ελλάδα αντικείμενο το ευρωπαϊκό δίκαιο και διδάσκοντες, δικαστές και στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα