Από τη Μόσχα στη Ντόχα

18:00 24/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Του Γιάννη Δάρα

Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας πέρασε στην ιστορία σαν μια από τις καλύτερες διοργανώσεις αν όχι η καλύτερη. Συναρπαστικοί αγώνες με εκπλήξεις, άψογη οργάνωση, καταπληκτικά και γεμάτα γήπεδα, εξαιρετική συμπεριφορά φιλάθλων, ασφάλεια στις μετακινήσεις και στα στάδια.

Τη σκυτάλη παίρνει τώρα το Κατάρ και η Ντόχα που θα φιλοξενήσει στη ευρύτερη περιοχή της, όλους τους αγώνες. Ο πήχης έχει ανέβει πολύ ψηλά από τους Ρώσους παρόλα αυτά το στοίχημα για τους Άραβες είναι μεγάλο.

Για

πρώτη φορά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 θα γίνει τον χειμώνα (21 Νοεμβρίου-18 Δεκεμβρίου) και όχι καλοκαίρι (για το βόρειο ημισφαίριο). Επίσης δεν θα υπάρχουν μετακινήσεις οπαδών και ομάδων αφού όλοι θα μένουν σε μια πόλη και οι ομάδες θα προπονούνται σε συγκεκριμένα και σταθερά προπονητικά κέντρα. Αυτό αναμένεται να είναι το πιο ξεκούραστο Μουντιάλ, για φιλάθλους και ποδοσφαιριστές.

Οι διοργανωτές εγγυώνται την πλήρη ασφάλεια και την πιο εύκολη πρόσβαση στα γήπεδα αφού οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία σε μια μέρα να δουν δύο ή ακόμη και τρία παιχνίδια, μετακινούμενοι με το υπέργειο τρένο που θα συνδέει όλα τα γήπεδα μεταξύ τους.

Τα περισσότερα γήπεδα είναι σχεδόν έτοιμα με σχεδιασμό που εγγυάται την κατάλληλη θερμοκρασία στα στάδια για αθλητές και θεατές. Αυτό που προσπαθεί το Κατάρ τώρα είναι να κατασκευαστούν όσο περισσότερα ξενοδοχεία υψηλών προδιαγραφών γίνεται, ώστε να υπάρχει δυνατότητα να φιλοξενήσει τον μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Για πρώτη φορά μια τόσο μικρή χώρα φιλοξενεί ένα τόσο μεγάλο αθλητικό γεγονός. Μετά το παράδειγμα της Ελλάδας με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, το Κατάρ επιχειρεί, στον χώρο του ποδοσφαίρου, να αφήσει το δικό του στίγμα με τους αγώνες του 2022.

sports.ert.gr.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα