Τίτλοι Περιφέρειας 24-3-2017 (audio)

17:07 24/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους

Ηράκλειο

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί έξω από το δημαρχείο Ηρακλείου οι συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας, που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, μετά από την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Αιγαίο

28 νέες προσλήψεις για τη στελέχωση των υπηρεσιών ασύλου σε Λέσβο, Χίο και Σάμο προκήρυξε το υπουργείο Εσωτερικών, με

συμβάσεις 12μηνης διάρκειας.

Σάμος

Την «απαράδεκτη, ωμή και απροκάλυπτη παρέμβαση επιχειρηματία στις εκλογές του συλλόγου ιδιωτικών υπαλλήλων του νομού», καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Σάμου.

Ικαρία

Την ερχόμενη Δευτέρα γίνονται οι δίκες του νυν δημάρχου και μελών σωματείων οι οποίου συμμετείχαν το 2011 σε κινητοποιήσεις για το ζήτημα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

Ζάκυνθος

Ευαίσθητη η συμφωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη για το σταδιακό άνοιγμα των χειρουργείων του νοσοκομείου, και μένει να υλοποιηθούν όσα ακριβώς αποφασίστηκαν, καθώς οποιαδήποτε αμφισβήτηση ακόμη και σε λεπτομέρειες θα τη θέσουν εκτός υλοποίησης, όπως υποστήριξε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του επιστημονικού συλλόγου του νοσοκομείου και του τοπικού ιατρικού συλλόγου, Παύλος Καψαμπέλης.

Ρόδος

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, μεταξύ της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, με τους πρώτους να ζητούν μείωση των μισθών και τους δεύτερους να δηλώνουν πως θα πετύχουν και αύξηση 2%.

Βόλος

Δύο έργα πνοής για την πόλη του Βόλου, την κατασκευή του δίδυμου αγωγού του Βιολογικού και το πρόγραμμα ζωνοποίησης του δικτύου, θα είναι σε θέση να δημοπρατήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Βόλου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης, Άρη Σαββάκη.

Καρδίτσα

Ελαιόλαδο προσέφερε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Καρδίτσας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, ενώ, ταυτόχρονα, κάνει έκκληση προς την τοπική κοινωνία, ώστε η συγκεκριμένη πράξη να βρει μιμητές.

Τρίκαλα

Στις 6.500 έφτασε ο αριθμός των δικαιούχων πολιτών -μόνο στον Δήμο Τρικκαίων- που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Υλικής Συνδρομής κατά της φτώχειας και στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, στους οποίους διανεμήθηκε επί διήμερο ποσότητα 40 τόνων πορτοκαλιών, όπως και σε άλλες 500 οικογένειες τρίτεκνων και πολύτεκνων.

Ιωάννινα

Νέα τμήματα ενσωματώνονται στους αυτοκινητόδρομους. Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα παραδοθούν στην κυκλοφορία 34 νέα χιλιόμετρα στην Ιόνια Οδό και 51 χιλιόμετρα στον αυτοκινητόδρομο Ε65.

Ορεστιάδα

Το εγχείρημα του εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ, που συμπλήρωσε τέσσερα χρόνια αυτοδιαχείρισης από τους εργαζόμενους, θα παρουσιάσουν στις 8.30 σήμερα το βράδυ, στον συνεργατικό χώρο «Μπεντρεντίν» στην Ορεστιάδα, εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Κοζάνη

Τη δικαστική οδό παίρνει η εκκρεμότητα των δύο τοπικών διαγωνισμών της ΔΕΗ του 2007 και του 2008, οι οποίοι, ενώ ήταν ενιαίοι, ολοκληρώθηκαν μόνο ως προς την ειδικότητα των εργατών.

Καβάλα

Στον δήμο Νέστου σήμερα και τη Δευτέρα, κλιμάκιο των Γιατρών του Κόσμου για τον εμβολιασμό ανασφάλιστων παιδιών, κυρίως Ρομά.

Φλώρινα

Η περαιτέρω δικτύωση των Ελληνικών και τοπικών επιχειρήσεων, αλλά και η συμβολή όλων έτσι ώστε η Φλώρινα να αποτελέσει τουριστικό προορισμό των Σέρβων που επισκέπτονται τη χώρα, ήταν τα κυρίαρχα θέματα τα οποία συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρέσβη της Σερβίας στην Αθήνα Ντούσαν Σπάσοβιτς και του προξένου της Σερβίας Σίνισα Πάβιτς στο ΕΒΕ και στον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας.

Σέρρες

Εκδήλωση για τον γαλλικό Ρομαντισμό και τον Φιλελληνισμό διοργανώνουν την Κυριακή 26 Μαρτίου ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-Fosses και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών.

Τρίπολη

Το 7ο Φεστιβάλ λαδιού και ελιάς, Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, ανοίγει τις πύλες του στις 31 Μαρτίου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Πύργος

Στην τελική ευθεία ο 3ος Μαραθώνιος Ολυμπίας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Μαρτίου, και οι παράλληλοι αγώνες, οι οποίοι θα γίνουν αύριο και την Κυριακή, σε Πύργο, Αμαλιάδα και Ολυμπία.

Keywords
Τυχαία Θέματα