Τίτλοι Περιφέρειας 23-4-2018 (audio)

15:21 23/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Αιγαίο

Επεισόδια απίστευτης βιαιότητας εκτυλίχθηκαν από χθες το βράδυ μέχρι τις τρεις το πρωί, καθώς ακροδεξιά στοιχεία πετούσαν πέτρες, κροτίδες και φωτοβολίδες εναντίον των Αφγανών προσφύγων που διαμαρτύρονταν για έκτη μέρα στην πλατεία Σαπφούς και είχαν δημιουργήσει μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από τα γυναικόπαιδα. 22 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ από την Αστυνομία

έγιναν προσαγωγές και από τις δύο πλευρές.

Φλώρινα

Εκτός λειτουργίας τέθηκε ο ΑΗΣ Μελίτης με τη συμμετοχή των εργαζομένων στις 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις που έχει κηρύξει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ενάντια στην πώληση των μονάδων της ΔΕΗ σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη.

Κοζάνη

Την καταψήφιση και την απόσυρση του νομοσχεδίου για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως το απόγευμα της Κυριακής, στην Κοζάνη.

Κέρκυρα

Τραγική κατάληξη είχε γλέντι βάφτισης, όταν 56χρονη έπεσε νεκρή από παλιό όπλο που καλεσμένος χρησιμοποίησε για να ρίξει μπαλωθιές.

Ζάκυνθος

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος βρίσκεται στη Ζάκυνθο ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου και ενώ έχουν ήδη εκδηλωθεί κάποιες μικρές δασικές πυρκαγιές στο νησί.

Καρδίτσα

Η Περιβαλλοντική και Οικολογική Παρέμβαση Μουζακίου σε άρθρο της κάνει λόγο για ανεξέλεγκτη παροχέτευση, μέσω αγωγών, ακατέργαστων λυμάτων, οικιακών και βοθρολυμάτων σε ρέματα των Τοπικών Κοινοτήτων Άγιος Ακάκιος, Λοξάδα και Χάρμα του Δήμου Μουζακίου του νομού Καρδίτσας.

Καβάλα

Παραμένουν δύο τα δρομολόγια καθημερινά στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας-Πρίνου, ενώ στις 30 Απριλίου θα εκτελούνται τρία καθημερινά, γεγονός που θεωρείται από τη Θασιακή Ένωση Καβάλας απαξίωση της γραμμής.

Πάτρα

Ειδικό κλιμάκιο διενεργεί έρευνες για τα αίτια της συντριβής του μονοκινητήριου αεροσκάφους στη Φωκίδα που στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους το περασμένο Σάββατο.

Λάρισα

«Λουκέτο» έβαλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σε κέντρο διασκέδασης στη Λάρισα όπου εμφανίστηκε γνωστός καλλιτέχνης και δεν κόπηκαν αποδείξεις αξίας 5.400 ευρώ.

Σέρρες

Εκδήλωση με θέμα «Εφηβεία και σεξουαλικότητα» διοργανώνουν σήμερα το απόγευμα η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και ο Ιατρικός Σύλλογος.

Ρόδος

Μια νέα πρωτοβουλία με τίτλο «Ρώτα τον γιατρό» ξεκίνησε η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής από το ΚΑΠΗ της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Ρόδου. Κάθε τρίτη Τετάρτη του μήνα, στο πλαίσιο της δράσης ένας γιατρός θα δίνει ομιλία για θέματα υγείας που ενδιαφέρουν τα μέλη του ΚΑΠΗ και θα απαντά σε ερωτήματά τους.

Ιωάννινα

Παράδειγμα καλής πρακτικής χαρακτήρισε τις πλωτές εξέδρες και τις πισίνες που πρόκειται να κατασκευάσει ο Δήμος Ζηρού στην ομώνυμη λίμνη ο πρόεδρος του Δικτύου Πόλεων με λίμνες, Γιώργος Καπεντζώνης, ο οποίος πήρε μέρος στις εργασίες της 5ης ετήσιας γενικής συνέλευσης στη Φιλιππιάδα.

Τρίκαλα

Ενεργοποιείται στον Δήμο Τρικκαίων το πρόγραμμα «Ασκληπιός», που αφορά νέους καλλιεργητές στα φαρμακευτικά και αρωματικά φυτά. Ξεκίνησε η υποβολή των δηλώσεων.

Πύργος

«Ο Δρόμος της Εκεχειρίας 2018» από την Αρχαία Ήλιδα στην Αρχαία Ολυμπία πραγματοποιήθηκε χθες, με τους αθλητές να προωθούν μια από τις αξίες που αποτελούσαν βασική προϋπόθεση για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στην αρχαιότητα, την Εκεχειρία.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα