Τίτλοι Περιφέρειας 12-7-2017 (audio)

15:59 12/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Ζάκυνθος

Ακόμα μία μεγάλη οικολογική καταστροφή βρίσκεται σε εξέλιξη, από το τεράστιο πύρινο μέτωπο στην περιοχή των Ορθωνιών Ζακύνθου, καθώς πάνω από 1.000 στρέμματα δασικής έκτασης έχουν ήδη γίνει στάχτη.

Φλώρινα

Στη σύλληψη ενός 58χρονου ως υπαίτιου πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια σε δασική περιοχή της Πρέσπας προχώρησαν οι ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής

Υπηρεσίας Φλώρινας.

Κοζάνη

Με την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ολοκληρώνονται σήμερα,στις 7.30 το απόγευμα, στο Εκθεσιακό Κέντρο των Κοίλων Κοζάνης, οι εργασίες της δεύτερης μέρας του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Δυτικής Μακεδονίας για την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Ρόδος

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου θα συμμετάσχει στην αυριανή 24ωρη απεργία που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων, πραγματοποιώντας συγκέντρωση στην Πλατεία Κύπρου και πορεία προς την Ένωση Ξενοδόχων.

Λάρισα

Nυχτοκάματο του τρόμου για 28χρονο διανομέα φαστ-φουντ στη Λάρισα. Παρέδωσε παραγγελία με φαγητό, και όχι μόνο δεν πληρώθηκε αλλά δέχθηκε και απειλές με ρόπαλο. Χάρη στην ψύχραιμη αντίδρασή του αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, και οι δυο δράστες αναζητούνται τώρα από την αστυνομία για απόπειρα ληστείας.

Ηράκλειο

Παραλίγο τραγωδία χθες στον Μακρύ Γιαλό Λασιθίου, όταν χειριστής εκσκαφέα, τυφλωμένος από τον ήλιο, ακούμπησε καλώδιο της ΔΕΗ. Το όχημα πήρε φωτιά, ο χειριστής κεραυνοβολήθηκε από το ρεύμα και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Χανιά

Σημαντική εξοικονόμηση πόρων αναμένεται να επιτύχει το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, το οποίο σύντομα θα παράγει και θα εμφιαλώνει ιατρικό οξυγόνο με ίδια μέσα, και δε θα είναι αναγκασμένο να το προμηθεύεται από ιδιωτικές εταιρείες, όπως γινόταν έως σήμερα. Σημειώνεται ότι, ετησίως, το κόστος της προμήθειας ιατρικού οξυγόνου για να καλυφθούν οι ανάγκες του νοσηλευτικού ιδρύματος, ανέρχεται σε 155.000 ευρώ.

Αιγαίο

Στη Λέσβο σήμερα η Ρένα Δούρου ανακοίνωσε τη δωρεά της Περιφέρειας Αττικής στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ύψους 2,9 εκατομμυρίων ευρώ, για την κατασκευή δρόμου στο Πλωμάρι στηρίζοντας, όπως δήλωσε την τοπική κοινωνία, και τους πολίτες που δοκιμάζονται από τον σεισμό.

Χίος

Μέτρα που θα εξασφαλίσουν την ίση μεταχείριση των υποψηφίων από Χίο και Λέσβο με τα υπόλοιπα παιδιά της Ελλάδος, ζητά να πάρει άμεσα το υπουργείο Παιδείας ο Δήμος Χίου. Επίσης, ζητά να δοθεί παράταση υποβολής των δικαιολογητικών για τα παιδιά της Χίου στις Σχολές Εμπορικού Ναυτικού.

Σάμος

Συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, για να ζητήσουν ενισχύσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού, καθώς και να επιστρέψουν τα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα στη Σάμο.

Πύργος

Με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου παρατάθηκαν οι συμβάσεις των 29 εργαζομένων στην καθαριότητα.

Καρδίτσα

«Ναι» στην πρόσληψη των 14 εργαζομένων στην καθαριότητα ψήφισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Καρδίτσας, δεσμευόμενο ότι θα πράξει όλες τις νόμιμες διαδικασίες που ορίζει ο νέος νόμος του υπουργείου Εσωτερικών.

Βόλος

Προσπάθεια να ελεγχθεί και να περιοριστεί, κατά το δυνατόν, το φαινόμενο των αδέσποτων ζώων ξεκινά ο Δήμος Βόλου. θα προχωρήσει στο «τσιπάρισμα» εκείνων των ζώων που οι ιδιοκτήτες τους αδυνατούν οικονομικά να το πράξουν και, όπως υπολογίζεται, μπορεί να φθάσουν τα 650, σε πρώτη φάση.

Κομοτηνή

Έκκληση για αίμα απευθύνει το Τμήμα Αιμοδοσίας Κομοτηνής, καθώς οι ανάγκες σε όλη την Ελλάδα είναι αυξημένες λόγω των τροχαίων, και η προσφορά περιορισμένη.

Τρίπολη

Η 82η εθελοντική αιμοδοσία του συλλόγου «Δεσμοί αίματος» θα γίνει από αύριο έως το Σάββατο, στην αίθουσα πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» στο Άργος.

Ιωάννινα

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού διοργανώνει από τις 27 έως τις 29 Ιουλίου 2017 το 4ο τακτικό συνέδριό του στην πόλη της Πρέβεζας, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα