Τίτλοι Περιφέρειας 11-1-2019 (audio)

16:11 11/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

iframe src=» frameborder=»no» scrolling=»no»]

Πάτρα

Άντρας 51 ετών, πατέρας δύο παιδιών, πνίγηκε σε ιχθυοκαλλιεργητική μονάδα στο νησί Πεταλάς, απέναντι από το Βαλτί του Δήμου Μεσολογγίου. Στο σημείο επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Καρδίτσα

Σε απεργιακή συγκέντρωση προχώρησαν σήμερα οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, αντιδρώντας στα όσα προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για τις προσλήψεις στον κλάδο

τους.

Ηράκλειο

Σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χθες στις 8.24 το βράδυ μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 121 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, το εστιακό βάθος ήταν στα πέντε χιλιόμετρα και δεν καταγράφηκαν προβλήματα.

Ιωάννινα

Έκκληση για αίμα όλων των ομάδων απευθύνει η αιμοδοσία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν αυξημένες ανάγκες, οι οποίες, σε συνδυασμό με τη μειωμένη προσέλευση αιμοδοτών λόγω εορτών και κακοκαιρίας, καθιστούν την κατάσταση οριακή.

Λάρισα

Τροχαίο ατύχημα με τρεις τραυματίες σημειώθηκε το πρωί στον δρόμο Λάρισας-Ελασσόνας στο ύψος της Τσαριτσάνης, λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου και της πυκνής ομίχλης που επικρατούσε στην περιοχή. Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας νοσηλεύονται οι τραυματίες.

Βόλος

Σε καραντίνα βρίσκεται από χθες το μεσημέρι, το κτιριακό συγκρότημα Παπαστράτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μετά τον εντοπισμό φακέλου που ταχυδρομήθηκε από την Ινδία και το περιεχόμενό του θεωρήθηκε «ύποπτο».

Κοζάνη

Παράταση ορισμένων εβδομάδων στην παραμονή των οικιστών της ΔΕΗ στο Προάστειο Πτολεμαϊδας δίνει η ΔΕΗ με απόφαση του προέδρου της επιχείρησης, και λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Καβάλα

Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη μεταξύ της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Καβάλας και της εταιρείας του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ για το έργο της υδροδότησης της περιοχής των Φιλίππων.

Πύργος

Μπροστά στο ενδεχόμενο δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων στην Ηλεία για οφειλές έγινε χθες και επαναλαμβάνεται και σήμερα κρίσιμη σύσκεψη των εμπλεκόμενων, η οποία και θα καθορίσει την τύχη του αρδευτικού δικτύου.

Τρίκαλα

Κονδύλι πέντε εκατομμυρίων ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας δίνεται στον νομό Τρικάλων για την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από πλημμυρικά φαινόμενα τον Νοέμβριο του 2017.

Τρίπολη

Άγνωστοι έσπασαν την πόρτα σούπερ μάρκετ στη Σκάλα Λακωνίας, μπήκαν στον χώρο και κινήθηκαν προς τα ταμεία. Παρά το γεγονός ότι ο συναγερμός άρχισε να χτυπά, πρόλαβαν και έσπασαν τρία ταμεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ζημιές που προκάλεσαν είναι μεγάλες, ενώ τα κλοπιμαία ελάχιστα. Αναζητούνται από την αστυνομία.

Ρόδος

Μπροστά στον κίνδυνο απένταξης από τον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO βρίσκεται η Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, σύμφωνα με τα όσα είπαν χθες τα μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου, με αφορμή την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο.

Ζάκυνθος

Η επίσπευση των διαδικασιών από τον Δήμο Ζακύνθου για την έγκριση από τα υπουργεία Υποδομών, Μεταφορών και Οικονομικών, έργων σε βιολογικό, αποχετευτικά δίκτυα και ύδρευση, 31 περίπου εκατομμυρίων ευρώ, αποφασίστηκε σε σύσκεψη, με πρωτοβουλία του βουλευτή Σταύρου Κοντονή και παρουσία, μεταξύ άλλων, του προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης, Κώστα Κόκκορη.

Κομοτηνή

Ημερίδες για την πολύ σημαντική διαδικασία της κτηματογράφησης και την ενημέρωση των πολιτών ξεκίνησε στη Ροδόπη το ΤΕΕ Θράκης, ο Δικηγορικός Σύλλογος και ο Σύλλογος των Αγρονόμων-Τοπογράφων. Οι ημερίδες θα γίνουν και στους τέσσερις Δήμους του νομού.

Χανιά

Τρεις αποφάσεις για την υλοποίηση έργων στον τομέα του πολιτισμού, συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, παρουσία της γενικής γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βλαζάκη. Οι χρηματοδοτήσεις αφορούν το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων στην Αρχαία Απτέρα και τον χώρο της αρχαίας Λισσού στο Σέλινο.

Ορεστιάδα

Διήμερο αναπτυξιακό συνέδριο με θέμα «Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, αύριο», θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Ιανουαρίου στην Αλεξανδρούπολη. Το διεπιστημονικό συνέδριο επιδιώκει να αναδείξει τους σύγχρονους προβληματισμούς, προκλήσεις, σχεδιασμούς και πρακτικές για το μέλλον του Δήμου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα