Την πρώτη εβδομάδα του έτους τα εμβόλια στα νοσοκομεία της Α.Μ-Θ

18:05 30/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Τις πρώτες ημέρες τις ερχόμενης εβδομάδας θα φτάσουν στα νοσοκομεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, για τον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού, όπως ανέφερε στην περιφερειακή ραδιοεφημερίδα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Δημήτρης Τσαλικάκης

Ο κ. Τσαλικάκης εκτίμησε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα παραδοθούν οι παρτίδες των εμβολίων στα Νοσοκομεία της ΑΜ-Θ. Από την Τρίτη ή και Τετάρτη θα ξεκινήσουν και οι πρώτοι εμβολιασμοί των Υγειονομικών. Εκτός από τους

υγειονομικούς, η πρώτη φάση του σχεδιασμού περιλαμβάνει επίσης τις ευπαθείς ομάδες και τους φιλοξενούμενους σε γηροκομεία.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό εμβολιασμοί θα γίνονται και στα Κέντρα Υγείας, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ
Όσον αφορά τον γενικό πληθυσμό, η διαδικασία προβλέπει αρχικά την ενεργοποίηση της πλατφόρμας για τον καθορισμό των ραντεβού των πολιτών, οι οποίοι θα προσέρχονται για τον εμβολιασμό τους σε Κέντρα Υγείας, ή σε άλλες πρωτοβάθμιες Μονάδες που θα ορισθούν.

«Είμαστε στην έναρξη, είναι η αρχή του τέλους, όμως έχουμε δρόμο ακόμη μπροστά μας», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Τσαλικάκης, τονίζοντας πως «ακόμα και με διαθέσιμο πλέον το εμβόλιο, δεν θα ξεμπερδέψουμε πριν τους επόμενους 4-5 μήνες. Τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα θα πρέπει να τηρούνται».
Τέλος κάλεσε τους πολίτες να λάβουν πολύ σοβαρά υπ’ όψιν τους αυτή την μεγάλη προσπάθεια για τον εμβολιασμό που γίνεται και να ανταποκριθούν σε αυτήν με υπευθυνότητα.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα