Την Παρασκευή συνεδριάζει το Washington Group για το ελληνικό χρέος

12:59 17/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Εκπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και υπουργοί Οικονομικών της Eυρωζώνης θα συζητήσουν μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, στο περιθώριο των συναντήσεων της Συνόδου των ΔΝΤ-Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον αργότερα αυτήν την εβδομάδα σύμφωνα

με ανώτατο Γερμανό αξιωματούχο όπως μεταδίδει το Reuters.

«Την Παρασκευή θα υπάρξει συνεδρίαση του επονομαζόμενου Washington Group για να συζητηθούν θέματα όπως το πώς να προχωρήσουμε αναφορικά με την Ελλάδα», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Η συνάντηση του Washington Group στην οποία συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών των μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρωζώνης, θεωρείται σημαντική καθώς θα δείξει, εκτός των άλλων, αν μπορεί να υπάρξει συμφωνία μεταξύ του ΔΝΤ και των ευρωπαϊκών θεσμών στα μέτρα ελάφρυνσης που θα καταστήσουν το ελληνικό χρέος φερέγγυο.

Το ΔΝΤ υποστηρίζει παραδοσιακά ότι χρειάζονται χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα και πιο γενναία μέτρα αναδιάρθρωσης του χρέους από εκείνα που ήταν διατεθειμένοι να αποδεχθούν οι Ευρωπαίοι δανειστές της Ελλάδας. Απομένει να φανεί αν μπορεί να υπάρξει σύγκλιση αυτή την φορά.

Σημειώνεται ότι η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt είχε δημοσιεύσει πριν λίγες εβδομάδες το περιεχόμενο ενός εγγράφου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) που αναφερόταν στα προτεινόμενα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αναχώρησε σήμερα για τις ΗΠΑ όπου θα έχει σημαντικές συναντήσεις για θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος στο περιθώριο της Συνόδου των ΔΝΤ-Παγκόσμιας Τράπεζας.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα