«Η πολιτική αλλαγή είναι προυπόθεση εθνικής ανάταξης και ανάκαμψης της χώρας» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απ’ την Νεμέα

15:29 31/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, η περιοδεία του προέδρου της Ν.Δ. και αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στην ορεινή Κορινθία και πιο συγκεκριμένα στην Νεμέα.

Με αφορμή και την έναρξη του τρύγου, ο κ. Μητσοτάκης, απ’ έναν βιολογικό αμπελώνα, λίγο έξω απ’ το χωριό Κούτσι Νεμέας, δήλωσε: » Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί ήταν τραγικό λάθος. Δεν απέδωσε τα αναμενόμενα έσοδα και πρόσθεσε γραφειοκρατία. Αποτελεί ρητή δέσμευση της Ν.Δ. ότι αυτός ο άδικος και αναποτελεσματικός φόρος θα καταργηθεί με την πρώτη ευκαιρία».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος

της Ν.Δ. επισκέφθηκε τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών της περιοχής, όπου και ενημερώθηκε για το πασίγνωστο κρασί «Αγιωργίτικο», αλλά και για όλα τα θέματα που αφορούν την ετήσια παραγωγή, την εμφιάλωση, την συσκευασία, την εξαγωγή και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οινοποιοί, οι ομάδες αυτών και των συνεταιρισμών.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του κ. Μητσοτάκη ήταν το Δημαρχείο της Νεμέας, όπου και είχε επαφή με τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Δημοτικής Αρχής. Άκουσε τα αιτήματα του Δημάρχου και δέχθηκε ουκ ολίγα δώρα.

Στον διάλογο που ανέπτυξε με τον Δήμαρχο, ο κ. Μητσοτάκης είπε τα εξής: » Το Φθινόπωρο μπαίνει με κακούς οιονούς για την οικονομία και τη χώρα. Η πολιτική αλλαγή είναι προυπόθεση εθνικής ανάταξης και ανάκαμψης της χώρας. Η Ν.Δ. προτείνει μία «συμφωνία αλήθειας» με τους πολίτες και έχει σχέδιο εξόδου απ’ την κρίση. Η χώρα βουλιάζει οικονομικά και θεσμικά και έχω χρέος να βάλω φρένο σ’ αυτήν την πορεία».

Η παρουσία του κ. Μητσοτάκη ολοκληρώθηκε με την παρουσία του στο Αρχαίο Στάδιο Νεμέας, στον αρχαιολογικό κήπο της περιοχής, όπου και ενημερώθηκε για το εκεί σημαντικό έργο της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κορινθίας.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Keywords
Τυχαία Θέματα