Δεύτερο και τελευταίο 24ωρο για τις 4 τηλεοπτικές άδειες – Ασφαλιστικά μέτρα όλων εναντίον όλων (video)

15:10 31/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός για τη δημοπράτηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας με οκτώ διεκδικητές. Κυβερνητικές πηγές διέψευσαν τις «πληροφορίες» περί αδειοδότησης κάποιων σταθμών επισημαίνοντας ότι ουδείς έξω από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας γνωρίζει το ο,τιδήποτε για την εξέλιξη της διαδικασίας.

Ο διαγωνισμός εξελίσσεται ομαλά, δήλωσε στις 12:30 το μεσημέρι η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, κάνοντας λόγο για μια εξαιρετικά προσεγμένη διαδικασία με εγγυημένους όρους πλήρους διαφάνειας

και αντικειμενικότητας. Σε ερώτηση για το χρόνο ολοκλήρωσης του διαγωνισμού είπε ότι οι κανόνες είναι τέτοιοι που δεν επιτρέπουν καμία ενημέρωση για το τι συμβαίνει και σε ποια φάση βρίσκεται. Για την περίοδο προσαρμογής των 90 ημερών που θα δοθεί στα κανάλια που δεν θα πάρουν άδεια, η κυρία Γεροβασίλη είπε ότι στις αρμοδιότητες της Digea είναι να μεταδίδει σήμα νόμιμων καναλιών. Οποιος δεν έχει άδεια δεν θα μπορεί να έχει σήμα, τόνισε, επισημαίνοντας την αποκατάσταση της νομιμότητας στο τηλεοπτικό τοπίο. Ανέφερε τέλος ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η συζήτηση για τις θεματικές και περιφερειακές άδειες και ως εκ τούτου δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ό,τι έχει ακουστεί μέχρι στιγμής.

Ο δικηγόρος του Star κατέθεσε αίτημα για ασφαλιστικά μέτρα που έχει να κάνει με παλαιότερες υποθέσεις και αφορά τον Χ. Καλογρίτσα που είναι ένας από τους υποψήφιους καναλάρχες. Ο φάκελος με το αίτημα ασφαλιστικών μέτρων, κολλήθηκε έξω από την είσοδο του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης. Σύμφωνα με τον νομικό εκπρόσωπο του Star, με τα ασφαλιστικά μέτρα ζητείται ο αποκλεισμός της εταιρίας Καλογρίτσα επειδή στους καταστατικούς σκοπούς της εμπεριέχονται κι άλλες δραστηριότητες εκτός από τις ραδιοτηλεοπτικές. Ανάλογα αιτήματα κατατέθηκαν από τον Alpha και τον Αντέννα, τον ΣΚΑΪ αλλά και το Mega. Αντίστοιχος φάκελος θηροκολλήθηκε και εκμέρους του Χ. Καλογρίτσα εναντίον όλων που συμμετέχουν στη διαδικασία.

Κανείς από τους συμμετέχοντες δεν θα θα βγει από το κτίριο της ΓΓΕΕ πριν και οι τέσσερις άδειες να κατοχυρωθούν στους νικητές, ενώ δεν υπάρχει και δυνατότητα ροής πληροφόρησης από «μέσα προς τα έξω», καθώς ουδείς διαθέτει κινητό τηλέφωνο ή υπολογιστή με σύνδεση στο διαδίκτυο.

Πηγή: ΕΡΤ1
Σχετικές ειδήσεις: Υπό δρακόντεια μέτρα συνεχίζεται η δημοπρασία για τις 4 τηλεοπτικές άδειες (video)
Ν. Παππάς αποκλειστικά στην ΕΡΤ: Η ΝΔ οφείλει να πει σήμερα ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού

Keywords
Τυχαία Θέματα