Την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας ζητούν φορείς της Μαγνησίας

15:03 4/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα προβλήματα και τις ελλείψεις του δημόσιου συστήματος υγείας και ειδικότερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μαγνησία, ανέδειξαν σήμερα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Βόλου,  οι φορείς που οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στις 11.30 το πρωί στην παραλία του Βόλου, ζητώντας άμεσα την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας.

Οι ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτικό και παραιατρικό προσωπικό και γενικά το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Βόλου και των δομών υγείας της Μαγνησίας ήταν τα θέματα στα

οποία αναφέρθηκαν διεξοδικά οι εκπρόσωποι των συμμετεχόντων φορέων: Η ειδική γραμματέας του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίου Κρυσταλία Τζαλαζίδου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Γιώργος Ρούσσας, και ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου Κώστας Μηνδρινός.

Ο  εκπρόσωπος των εργαζομένων του νοσοκομείου έκανε ειδική αναφορά στους υπηρετούντες εργαζόμενους λέγοντας ότι “υπάρχουν 16 νοσηλευτές. Χρειαζόμαστε ενίσχυση όπως επίσης και ενίσχυση στην καθαριότητα. Ευχαριστούμε την κοινωνία που στηρίζει το Νοσοκομείο με δωρεές. Φοβόμαστε μήπως βγει θετικός κάποιος γιατρός ή νοσηλευτής» δήλωσε και πρόσθεσε πως ακόμη οι εργαζόμενοι έχουν στα αυτιά τους τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για μονιμοποίηση των επικουρικών”.

Ιδιαίτερα δηκτικός ήταν και ο  γιατρός του Νοσοκομείου Νίκος Χαυτούρας που τόνισε ότι η «γύμνια» του δημόσιου συστήματος υγείας δεν έχει προηγούμενο. «Οι ανάγκες στην Παθολογική Κλινική, στην κλινική covid και στη ΜΕΘ με ασθενείς με κορονοϊό καλύπτονται από έξι γιατρούς. Όλες οι κλινικές είναι υποστελεχωμένες ενώ γίνονται μετακινήσεις γιατρών για εφημερίδες στην κλινική covid» δήλωσε.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα