Την ανάκληση απόλυσης από εταιρεία καθαρισμού ζητάει το E.K.A.

18:06 23/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων με στόχο την ανάκληση απόλυσης σε συνεργείο καθαρισμού που δραστηριοποιείται στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Μετά την ΠΟΕΔΗΝ και την ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, αναφέρεται στο θέμα αυτό.

Το ΕΚΑ «καταγγέλλει την εταιρεία

καθαρισμού «ΑΡΙΑΝΘΗ ΗΛΙΑ ΕΠΕ», για ακόμα μια εκδικητική απόλυση, αυτή τη φορά συναδέλφου που εργαζόταν στο νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ. Ο εργολάβος απέλυσε τον συνάδελφο λόγω της διεκδίκησης των μισθών τριμήνου και του επιδόματος αδείας που του οφείλονταν. Την Πέμπτη 18/8 επιστρέφοντας από την κανονική του άδεια, η εταιρεία δεν του επέτρεψε να εργαστεί.

Μετά την καταγγελία του εργαζόμενου στην επιθεώρηση εργασίας η εταιρεία προέβη στην απόλυσή του. Εντύπωση προκαλεί η αδιαφορία και η ανοχή της διοίκησης του νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ.

Το ΕΚΑ απαιτεί την άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου. Καλεί τα υπουργεία ΥΓΕΙΑΣ και ΕΡΓΑΣΙΑΣ να πάρουν θέση για την ομηρία που ζουν οι εργαζόμενοι του κλάδου, μπροστά στην ασυδοσία και την ανομία, που προκαλούν οι εργολαβικές εταιρίες και σε ΝΠΔΔ. Κανένας μόνος του στην εργασιακή ζούγκλα. Σταθερή δουλειά για όλους με αξιοπρέπεια».

Σχετική είδηση: ΠΟΕΔΗΝ: Καταγγέλλει απόλυση εργολαβικού εργαζόμενου στο «Σωτηρία»

Keywords
Αναζητήσεις
???????? ?????????? ???????????
Τυχαία Θέματα