Τίμησαν τους δασκάλους τους με φεστιβάλ μουσικής στη Σπάρτη

09:39 4/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Τιμή στο Δάσκαλο» ήταν το θέμα της μουσικής εκδήλωσης και μιας μοναδικής βραδιάς που πρόσφεραν μαθητές μουσικών σχολείων από διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου στους δασκάλους τους. Η συνάντηση έγινε στη Σπάρτη, πόλη που καμαρώνει για το νεόδμητο μουσικό της σχολείο.

Οι μαθητές των Μουσικών Σχολείων Άργους, Ναυπλίου , Καλαμάτας, Κορίνθου, Τρίπολης και Σπάρτης με την κοινή τους συναυλία θέλησαν να εκφράσουν το σεβασμό τους

και να αναγνωρίσουν την προσπάθεια του Δασκάλου όλων των σχολικών χρόνων της ζωής τους για την πολύτιμη προσφορά εκπαιδευτικής και παιδαγωγικής εμπειρίας.

Σημαντική στιγμή για όλη την εκπαίδευση χαρακτήρισε τη δεύτερη συνάντηση των μουσικών σχολείων ο κ. Θεμιστοκλής Μακαντάσης, σχολικός σύμβουλος και καλλιτεχνικός διευθυντής της εκδήλωσης. Η πρώτη συνάντηση είχε γίνει στην Αργολίδα.

Οι μικροί καλλιτέχνες με τα μουσικά τους όργανα και τις ξεχωριστές φωνές τους πρόσφεραν στο κοινό ένα Φεστιβάλ πλαισιωμένο με ήχους, μελωδίες και ηχοχρώματα.

Το φεστιβάλ μουσικής φιλοξενήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κτιριακού Συγκροτήματος του Μουσικού Σχολείου της Σπάρτης, ένα υπερσύγχρονο και λειτουργικό σχολικό κτίριο, που παραδόθηκε προς χρήση και λειτουργία πριν από δύο μήνες και συγκαταλέγεται στα βιοκλιματικά κτίρια της χώρας.

Ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική του, αποτελείται από τέσσερα βασικά κτίρια που περιλαμβάνουν παράλληλες τριώροφες πτέρυγες και τις αυξημένες προδιαγραφές ποιότητας.

Στα μουσικά σχολεία οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν τους ορίζοντές τους στον μαγικό κόσμο της μουσικής και να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους.

Για την διοργάνωση του Φεστιβάλ των Μουσικών σχολείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Σπάρτης, βοήθησαν οι Διευθύνσεις Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε Λακεδαίμονος «Ο Πλήθων», Λακωνικής, «Γιάννης Ρίτσος», ΕΛΜΕ Λακωνίας, και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Χορηγός προβολής και επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν η ΕΡΤ3 και η ΕΡΤ Περιφέρεια.
φωτό: Π. Μπρούσαλη

Keywords
Τυχαία Θέματα