Κρυμμένος στην ντουλάπα για 14 ώρες ο τέταρτος ληστής – Τον κατάλαβαν από τη… μυρωδιά

Συνελήφθησαν οι δύο από τους τέσσερις δράστεςΝεκρός είναι ο τρίτος δράστηςΟ τέταρτος δράστης, ο οποίος διέφυγε δεν έχει ταυτοποιηθεί

Μέχρι αργά το απόγευμα της Δευτέρας ήταν σε εξέλιξη η αστυνομική επιχείρηση στο Παλαιό Φάληρο για τον εντοπισμό του τέταρτου ληστή της άγριας συμμορίας που εισέβαλαν το πρωί της ίδιας ημέρας σε σπίτι ηλικιωμένης.

Ο τέταρτος ληστής, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που μίλησαν στο altsantiri.gr, ήταν κρυμμένος για 14 ώρες σε ντουλάπα του διαμερίσματος, χωρίς κανένας αστυνομικός να τον αντιληφθεί.

Ο δράστης έγινε αντιληπτός από τη μυρωδιά!

Μην μπορώντας να αντέξει τόσες ώρες μέσα στην κρυψώνα του, αφόδευσε μέσα σε αυτήν. Τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, βγήκε, να απείλησε με πιστόλι, τους ενοίκους που νωρίτερα είχε ληστέψει και διέφυγε… κύριος προς άγνωστη κατεύθυνση.

Μετά το φιάσκο, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις της Άμεσης Δράσης, ΔΙ.ΑΣ., ΟΠΚΕ ακόμη και αστυνομικοί με σκυλιά αναζητούσαν τον μαυροντυμένο ληστή στην περιοχή του Φλοίσβου και σε άλση της περιοχής του Π. Φαλήρου. Έως τις πρώτες πρωινές ώρες δεν είχαν εντοπιστεί ίχνη του, ωστόσο οι αρχές είχαν μια «μεγάλη ποσότητα» από το DNA του.

Σκότωσαν κοσμηματοπώλη και πολίτη

Ο 41χρονος Μολδαβός που σκοτώθηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, είχε συλληφθεί για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία, κατά την διάρκεια ένοπλης ληστείας σε κοσμηματοπωλείο στον Πειραιά, όπου είχαν πυροβολήσει και τραυματίσει θανάσιμα τον ιδιοκτήτη. Επίσης είχε καταδικαστεί για διακεκριμένες κλοπές και τελικά είχε αφεθεί ελεύθερος το 2015 με περιοριστικούς όρους.

Ο τέταρτος εκ των ληστών δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Οι δύο συλληφθέντες είναι ένας Ρώσος, ηλικίας 40 ετών και ένας 35χρονος Αρμένιος

Ο Ρώσος είχε συλληφθεί για πρώτη φορά το 2007, ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που είχε διαπράξει σωρεία ένοπλων ληστειών, ενώ δύο χρόνια αργότερα σύμφωνα με τον φάκελό του, συμμετείχε και πάλι σε αιματηρή ένοπλη ληστεία, σε υποκατάστημα της EUROBANK στην Καλλιθέα, όπου μαζί με τους συνεργούς του πυροβόλησαν φεύγοντας και τραυμάτισαν τον ιδιωτικό φύλακα, ο οποίος επιχείρησε να τους καταδιώξει.

Τον Ιούλιο του 2011, ο 40χρονος Ρώσος, συνελήφθη και πάλι, μαζί με τέσσερις συνεργούς του, μετά από ληστεία στα ΕΛ.ΤΑ Κερατσινίου, από ομάδα της ΕΚΑΜ, κατά την διάρκεια γιγαντιαίας αστυνομικής επιχείρησης, σε σπίτι στην Αμφιάλη, όπου είχαν ταμπουρωθεί πάνοπλοι.

Τελικά αφέθηκε ελεύθερος από τις φυλακές το 2015.

Keywords
Τυχαία Θέματα