Τί συμφωνήθηκε για τα Λαδάδικα Μυτιλήνης- Δεν ήταν αίτημα της ΑΣΠΙΔΑΣ το «κλείσιμο» της πλατείας Σαπφούς

15:03 19/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Λεπτομερείς για το πώς θα λειτουργήσει το ιστορικό κέντρο της Μυτιλήνης με το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης έδωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ο  πρόεδρος του συλλόγου «ΑΣΠΙΔΑ» Νίκος Γιαννάκας  «ανοιχτές θα παραμείνουν οι κεντρικές οδοί διέλευσης της περιοχής , όπου υπάρχει χώρος θα απλωθούν τα τραπεζοκαθίσματα ενώ από τα εσωτερικά δρομάκια που πεζοδρομούνται , υποχρεωτικά τα καταστήματα θα αφήνουν 1,5 μέτρο κενό για την διέλευση πεζών». Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε

χθες στο παλαιό δημαρχείο , φάνηκε για πρώτη φορά σύμπνοια απόψεων και θέληση από όλες τις πλευρές να βρεθεί λύση στην αξιοποίηση της περιοχής αυτής από τους καταστηματάρχες με σεβασμό όμως στους ντόπιους κατοίκους .

Κληθείς να σχολιάσει το αίτημα του αντιδημάρχου Πολιτισμού Μυτιλήνης να μην χρησιμοποιείται η πλατεία Σαπφούς για κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες ο κύριος Γιαννάκας τόνισε ότι « δεν είναι αίτημα του συλλόγου μας, η ΑΣΠΙΔΑ δεν έχει τοποθετηθεί για το θέμα. Όλοι θα θέλαμε να βλέπουμε μόνο εκδηλώσεις στην πλατεία Σαπφούς αλλά δεν μπορείς να αποκλείσεις  την ελευθερία των πολιτών να εκφράσουν την άποψή τους.»

Να θυμίσουμε ότι και ο σύλλογος καταστημάτων εστίασης ΑΣΠΙΔΑ πριν από λίγες μέρες την πλατεία Σαπφούς είχε χρησιμοποιήσει για να εκφράσει  τη διαμαρτυρία του κλάδου και να ζητήσει μέτρα στήριξης .  Οι εκδηλώσεις έχουν συνυπάρξει με τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στην πλατεία Σαπφούς , που είναι το πιο κεντρικό σημείο της πόλης.

 

The post Τί συμφωνήθηκε για τα Λαδάδικα Μυτιλήνης- Δεν ήταν αίτημα της ΑΣΠΙΔΑΣ το «κλείσιμο» της πλατείας Σαπφούς appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα