«Τι στ’ αλήθεια τρώμε;»: Ένας οδηγός διατροφής στην ΕΡΤ2

05:07 20/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το πέμπτο επεισόδιο του Α΄ κύκλου της σειράς ντοκιμαντέρ δέκα (10) ημίωρων επεισοδίων «Τι στ’ αλήθεια τρώμε;» (What’s Really In Our Food?), παραγωγής Αγγλίας 2009, με τίτλο «Φρούτα & λαχανικά» (Fruits and vegetables), έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, στις 19:30. Τη σειρά παρουσιάζει η Πέτρα Μπάγκεστ με χαρούμενο και ψυχαγωγικό ύφος και το μενού απευθύνεται σ’ ένα ευρύ φάσμα καταναλωτών, καλύπτοντας από κοτομπουκιές μέχρι στρείδια.

Η Πέτρα Μπάγκεστ μιλάει

με ειδικούς διατροφολόγους, βγάζοντας στην επιφάνεια τη διαδικασία παραγωγής τροφίμων.

Η σειρά διερευνά τις τροφές που τρώμε, εξετάζοντας τα οφέλη και τους κινδύνους και απομυθοποιώντας μερικούς από τους πιο δημοφιλείς μύθους και παρανοήσεις γύρω από τα τόσα πολλά προϊόντα διατροφής. Εξετάζει από πού προέρχονται τα τρόφιμα και πώς είναι φτιαγμένα, τα συστατικά τους, ενώ στην πορεία αποσαφηνίζει την επιστήμη και εξηγεί τις ετικέτες.

Πρόκειται για σειρά ντοκιμαντέρ που εξετάζει γιατί τρώμε, ό,τι
τρώμε, καθώς και εάν η θρεπτική τους αξία είναι αυτή που περιμένουμε. Ένας οδηγός διατροφής για τη βελτίωση της σωματικής και πνευματικής απόδοσης, καθώς και για την αποφυγή βλαβερών ουσιών -από παρασιτοκτόνα μέχρι μικρόβια και πλαστικά υπολείμματα.

The post «Τι στ’ αλήθεια τρώμε;»: Ένας οδηγός διατροφής στην ΕΡΤ2 appeared first on ert.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
τι στα αληθεια τρωμε
Τυχαία Θέματα