Τη δημοπράτηση του αεροδρομίου Καστελλίου έως τις 30/9/2016 ζητά ο Δήμος Μίνωα Πεδιάδας

23:35 27/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η νέα ημερομηνία δημοπράτησης του αεροδρομίου Καστελλίου που ορίστηκε για την 30η Σεπτεμβρίου 2016 είναι καταληκτική και τελευταία, δίνουμε πίστωση χρόνου στο αρμόδιο υπουργείο και στην κυβέρνηση, ευελπιστώντας αυτή τη φορά να υπάρξει θετική εξέλιξη για την δημιουργία του νέου αεροδρομίου», τονίζει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, μετά από πρόταση του δημάρχου Ζαχαρία Καλογεράκη.

Παράλληλα, αναφέρει ότι «σε διαφορετική περίπτωση ξεκινούμε μια ευρεία ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων

και πολιτών, προκειμένου ν’ απαλλαγεί η περιοχή του Καστελλίου από αυτή την ιδιότυπη «ομηρία» της κατασκευής του νέου αεροδρομίου στην περιοχή μας».

Στο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου που εκδόθηκε απόψε, αναφέρεται στο ιστορικό της εξαγγελίας του αεροδρομίου Καστελίου σημειώνοντας: «Το 2003 με απόφασή της, η τότε κυβέρνηση, ανακοίνωσε τη δρομολόγηση, με μελέτη κατασκευή και σύμβαση παραχώρησης, για την δημιουργία νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι Πεδιάδας, ένα έργο που θα αποτελούσε την κύρια πύλη εισόδου και βάση για την παραπέρα τουριστική ανάπτυξη στο νησί μας.

Ο δήμος μας επιλέχτηκε για να φιλοξενήσει αυτό το μεγάλο εθνικής εμβελείας έργο υποδομής, επηρεάζοντας και επαναπροσδιορίζοντας αναμφίβολα τα μέχρι τότε περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα της περιοχής, όπως συμβαίνει εξάλλου σε κάθε μεγάλο έργο.

Δυστυχώς, προσθέτει, από το 2003 και για 13 χρόνια, το έργο αν και έχει εξαγγελθεί από 5 πρωθυπουργούς και περίπου 15 υπουργούς Υποδομών, παραμένει ακόμη στην φάση της δημοπράτησής του».

Ακόμη σημειώνει ότι «η περιοχή μας παραμένει όλα αυτά τα χρόνια σ’ ένα καθεστώς ιδιότυπης «ομηρίας» στα πλαίσια των ανακοινώσεων υλοποίησης ή μη του έργου, σταματώντας κάθε αναπτυξιακή δραστηριότητα στην περιοχή, σε επίπεδο αναβάθμισης και ενίσχυσης της πρωτογενούς παραγωγής, της δόμησης, καθώς και στις μεταβιβάσεις ακινήτων μέσω αγοροπωλησιών».

Keywords
Τυχαία Θέματα