Αντιπαράθεση για τα Πειθαρχικά Συμβούλια στον ΟΤΕ

22:20 27/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πριν καν ανοίξουν τα μεγάλα θέματα γύρω από τα εργασιακά ζητήματα, που αναμένονται το φθινόπωρο, η ομοσπονδία εργαζομένων στον ΟΤΕ (ΟΜΕ – ΟΤΕ), εκφράζει τη διαμαρτυρία της για τον τρόπο στελέχωσης και λειτουργίας των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Οργανισμού.

Όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Η ΟΜΕ-ΟΤΕ διαχρονικά και με συνέπεια υπεράσπισε ένα διαφανές και αξιόπιστο πλαίσιο πειθαρχικής διαδικασίας

στον ΟΤΕ. Η υποστήριξη αυτής της διαδικασίας με την θεσμική συμμετοχή της ΟΜΕ-ΟΤΕ στα Πειθαρχικά Συμβούλια, δημιούργησε ακόμα και δυσμενή σχόλια θιγομένων συναδέλφων από την ανεξάρτητη και αδέκαστη συμβολή μας στην διαδικασία. Όσες φορές οι εκπρόσωποί μας στα Πειθαρχικά Συμβούλια βρέθηκαν απέναντι σε παραβατικές και καταφανώς παράνομες συμπεριφορές, αρνήθηκαν να κάνουν εκπτώσεις αρχών και να καλύψουν με την ψήφο τους αποδεδειγμένα πειθαρχικά παραπτώματα.

Μάλιστα από τον Μάϊο του 2013, με την υπογραφή ειδικής Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης, επικαιροποιήσαμε το θεσμικό πλαίσιο της πειθαρχικής διαδικασίας, κάνοντας μάλιστα επώδυνες παραχωρήσεις από το προηγούμενο πειθαρχικό δίκαιο.

Δυστυχώς, οι Διοικούντες εξέλαβαν την συνεπή και υπεύθυνη στάση μας ως αδυναμία και με περισσή αλαζονεία επιχειρούν μέσω μιας fast track πειθαρχικής διαδικασίας, να δημιουργήσουν τετελεσμένα, να ακυρώσουν την θεσμική συμμετοχή της ΟΜΕ-ΟΤΕ, να εμπεδώσουν στους εργαζόμενους ένα καθεστώς τρόμου, ανασφάλειας, ασύδοτου και απόλυτου διευθυντικού δικαιώματος».

Σε άλλο σημείο της ίδια ανακοίνωσης αναφέρεται πως: «Η προσπάθεια υπονόμευσης της συμμετοχής μας στα Πειθαρχικά Συμβούλια θα πέσει στο κενό Θα υπερασπίσουμε μέχρι τέλους κάθε συνάδελφο –θύμα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας Η ΟΜΕ-ΟΤΕ δεν θα μείνει απαθής στην προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα