Τη Δευτέρα η συνάντηση ΕΟΑΣΚ – Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης-Προέδρου ΕΛΓΑ

18:06 4/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Μετά από αίτημα του διοικητικού συμβουλίου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας κλείστηκε συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λιβανό και με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο. Η συνάντηση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου θα μεταβεί αντιπροσωπεία της ΕΟΑΣΚ.
Βασικό αίτημα που θα τεθεί στη συνάντηση είναι η άρση των αδικιών, που προκύπτουν από τα πορίσματα του ΕΛΓΑ για τις ζημιές, που υπέστησαν από

τον Ιανό και οι οποίες, όπως λένε αγρότες, δεν ανταποκρίνονται στο μέγεθος της ζημιάς και διαχωρίζει τους αγρότες σε ευνοημένους και αδικημένους. Επομένως θα ζητηθεί να δοθούν αποζημιώσεις στο 100 % της ζημιάς άμεσα χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μεταξύ άλλων ζητημάτων που θα τεθούν επί τάπητος στη συνάντηση είναι
η αναγκαιότητα κάλυψης του χαμένου εισοδήματος των αγροτών που πλήττονται από την πανδημία, η μείωση του κόστους παραγωγής, η θέσπιση κατώτερων εγγυημένων τιμών που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα για την επιβίωσή τους. Τέλος ένα εκ των αιτημάτων είναι να γίνουν τα απαιτούμενα αντιπλημμυρικά και αρδευτικά έργα.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Καρδίτσα, αν και δεν συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ΕΟΑΣΚ, όπως είχε προγραμματιστεί, στη σύντομη συνομιλία που είχε στο δρόμο μαζί της είχε διαβεβαιώσει τους αγρότες, ότι θα συναντηθούν με τον υπουργό και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ για να θέσουν τα αιτήματά τους.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα