Διαμαρτυρία για να μην κλείσει το γραφείο ΕΛ.ΤΑ. στη Βολισσό Χίου

18:06 4/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Την αντίθεσή της στην όποια υποβάθμιση του γραφείου των ΕΛ.ΤΑ. στη Βολισσό εκφράζει η τοπική κοινότητα που ζητά ενημέρωση για το σχεδιασμό της υπηρεσίας, ειδικά μετά τη συνταξιοδότηση του ενός και μοναδικού υπαλλήλου τον προσεχή Μάϊο.
Με επιστολές τους προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛ.ΤΑ., ο Δήμαρχος και ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου θέτουν τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν με τυχόν κλείσιμο του γραφείου στην Αμανή, το οποίο εξυπηρετεί τα 19 χωριά της περιοχής. Μάλιστα το Σωματείο Υπαλλήλων ΕΛΤΑ

νομού Χίου επισημαίνει το πόσο δύσκολο είναι να αναλάβει το Κατάστημα Καρδαμύλων στη Βορειοανατολική Χίο και το βορειοδυτικό τμήμα του νησιού. Αυτό σημαίνει ότι ο διανομέας από τα Καρδάμυλα θα πρέπει να διανύει απόσταση 45 χιλιομέτρων και εν συνεχεία άλλα 90 για να κάνει το γύρο της Αμανής όπου βρίσκονται τα χωριά.

Υποβάθμιση και στην πόλη

Το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο για την ορεινή περιοχή της Αμανής, αλλά και γενικότερα η Χίος, όπου το Σωματείο Υπαλλήλων ΕΛ.ΤΑ. νομού Χίου, με έγγραφο προς το Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛ.ΤΑ., Γεώργιο Κωνσταντόπουλο, επισημαίνει ότι “δεν είναι δυνατόν η πόλη από τους 9 παλαιότερα αστικούς διανομείς σήμερα να εξυπηρετείται μόλις με 3. Παράλληλα έχει μειωθεί η εξυπηρέτηση στην αγροτική διανομή της Χίου, που περιλαμβάνει την περιοχή του Αεροδρομίου, του Κάμπου με τα δαιδαλώδη του δρομάκια, το χωριό Βαβύλοι και όλη τη Δημοτική Ενότητα του Αγίου Μηνά με τους παράλιους οικισμούς, που από 4 διανομείς τώρα ζητείται να εξυπηρετείται με δύο. Το αποκορύφωμα είναι για την πόλη του Βροντάδου με 7.000 κατοίκους, που με την οικιστική του ανάπτυξη αποτελεί συνέχεια της πόλης της Χίου και ενώ παλαιότερα διέθετε μέχρι και Κατάστημα με διευθυντή και 2 αστικούς διανομείς, σήμερα καλείται να εξυπηρετείται με μόλις έναν αγροτικό διανομέα”.
«Η διαφορά είναι τεράστια και το ίδιο κραυγαλέα, αφού πως είναι δυνατόν να εξυπηρετηθεί μια πόλη χωρίς σημεία επαφής πρόσφορα για την εκτέλεση της αγροτικής διανομής, π.χ. χώρος συγκέντρωσης, εκφώνηση γραμμάτων, παραλαβή συστημένων, πληρωμή συντάξεων και επιταγών», αναρωτιέται το Σωματείο.

The post Διαμαρτυρία για να μην κλείσει το γραφείο ΕΛ.ΤΑ. στη Βολισσό Χίου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα