Θρήνος για τη «Σιδηρά Κυρία» των Ταμίλ (photos)

16:27 6/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε την Τρίτη η πρόεδρος του κρατιδίου Ταμίλ Ναντού στην Ινδία, Τζαγιάραμαν Τζαγιαλαλίθα, από καρδιακή ανακοπή. Περισσότεροι από 6.000 άνδρες της αστυνομίας βρίσκονται επί ποδός για να επιβάλλουν την τάξη και να αποτρέψουν οπαδούς της από ακραίες αντιδράσεις.

Η Τζαγιαλαλίθα υπήρξε πρωταγωνίστρια του ινδικού κινηματογράφου επί δύο δεκαετίες.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 άρχισε να ασχολείται με τα κοινά, με αποκορύφωμα την εκλογή της στην προεδρία του κρατιδίου των Ταμίλ, σε μια εποχή που τα ανώτατα αξιώματα στη χώρα

ήταν αντρική υπόθεση.

Η εισαγωγή της στο νοσοκομείο τον Σεπτέμβριο είχε πυροδοτήσει εβδομάδες αγρυπνίας και ταραχών, αλλά και περιστατικά αυτοτραυματισμού από ένθερμους οπαδούς της.

Το 1991 εξελέγη για πρώτη φορά πρόεδρος του κρατιδίου. Ακολούθησαν άλλες τρεις φορές, με την τελευταία να λήγει με τη φυλάκισή της, καθώς κρίθηκε ένοχη για διαφθορά – γεγονός που δεν επηρέασε τη δημοτικότητά της.

Χαρακτηριστικό είναι πως σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε μία από τις κατοικίες της βρέθηκαν 800 κ. ασήμι, 28 κ. χρυσός, 750 ζευγάρια παπούτσια και περισσότερα από 10.000 σάρι.

Στο κρατίδιο Ταμίλ Ναντού κηρύχθηκε επταήμερο πένθος.

Πηγή: Guardian
Φωτό: EPA/JAGADEESH NV, EPA/SANJEEV GUPTA, EPA/STR, EPA/DIVYAKANT SOLANKI

Keywords
Τυχαία Θέματα