«Θαύμα» – Μια συγκινητική ιστορία με δυνατά μηνύματα στην ΕΡΤ2

12:31 13/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Την οικογενειακή δραματική ταινία «Θαύμα» (Wonder), παραγωγής ΗΠΑ 2017, μεταδίδει -σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση- η ΕΡΤ2, τη Μεγάλη Δευτέρα 13 Απριλίου 2020, στις 23:15.

«Σαν ανθρώπινα όντα δεν φέρουμε μόνο τη δυνατότητα να είμαστε καλοί αλλά και την επιλογή της καλοσύνης» ―  Ρ. Τζ. Παλάτσιο, «Θαύμα»

Υπόθεση: Βασισμένο στο ομότιτλο μπεστ σέλερ της Ρ. Τζ. Παλάτσιο, το «Θαύμα» αφηγείται τη συγκλονιστική και συγκινητική ιστορία του Αυγούστου Πούλμαν.

Γεννημένος με ιδιαιτερότητες

στο πρόσωπό του που τον ανάγκασαν μέχρι σήμερα να μην πάει σχολείο, ο Όγκι γίνεται ο πιο απίθανος ήρωας, όταν αρχίζει να φοιτά σ’ ένα δημοτικό σχολείο.

Καθώς η οικογένειά του, οι συμμαθητές του και η ευρύτερη κοινωνία παλεύουν να ανακαλύψουν μέσα τους τη συμπόνοια και την αποδοχή, το ταξίδι του Όγκι θα τους αποδείξει ότι δεν μπορείς να είσαι σαν τους άλλους όταν έχεις γεννηθεί για να ξεχωρίζεις.

Η ιστορία ενός δεκάχρονου αγοριού με διαφορετικό πρόσωπο γίνεται μια πολύπλευρη ματιά στο τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος.

Ο Όγκι αν και πάντα επιδίωκε την απομόνωση, φορώντας το διαστημικό κράνος του, ξαφνικά πρέπει να αντιμετωπίσει ένα ολόκληρο σύμπαν από παιδιά που τον κοιτούν επίμονα και αδιάκριτα, ενώ αποφεύγουν να τον κοιτάξουν στα μάτια.

Έναν χρόνο αργότερα, άλλοτε με χιούμορ, άλλοτε με σκληρότητα και άλλοτε με όμορφο τρόπο, ο Όγκι και όλοι γύρω του αλλάζουν και αναδεικνύονται όλα αυτά που έχουν σημασία περισσότερο από οτιδήποτε στη ζωή: η φιλία, το κουράγιο και η επιλογή να είσαι ευγενής καθημερινά με οποιονδήποτε εμφανιστεί στο δρόμο σου.

Βραβεία – Υποψηφιότητες

Βραβεία Σατελάιτ 2018 – Καλύτερη Ανθρωπιστική ΤαινίαΒραβεία Hochi 2018 – Καλύτερη Ξένη ΤαινίαΚαι πάνω από 10 υποψηφιότητεςΗ ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ Μακιγιάζ 2018

Σκηνοθεσία: Στίβεν Τσμπόσκι.

Σενάριο: Στίβεν Τσμπόσκι, Στιβ Κόνραντ, Τζακ Θορν, Ρ. Τζ. Παλάτσιο.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Ντον Μπέρτζες.

Μοντάζ: Μαρκ Λιβόλσι.

Μουσική: Μαρτσέλο Ζάρβος.

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Όουεν Γουίλσον, Τζέικομπ Τρεμπλέι, Μάντι Πατίνκιν, Ιζαμπέλα Βίντοβιτς.

Διάρκεια: 106΄

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα