Θάσος: Αναζωπύρωση στα βόρεια- ύφεση στα άλλα μέτωπα (video)

22:44 11/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Παρά τη βροχή, η κατάσταση παραμένει δύσκολη στο βόρειο τμήμα της Θάσου, όπου μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν για δεύτερο 24ωρο εναέριες και επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής και εκατοντάδων εθελοντών.

Δέκα σπίτια κάηκαν και πέντε πυροσβέστες τραυματίστηκαν. Το ήδη δύσκολο έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης δυσχεραίνεται από τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή και έχουν ως αποτέλεσμα την αναζωπύρωση εστιών που ήταν σε ύφεση νωρίτερα. Ο πυκνός καπνός εμποδίζει την ορατότητα των χειριστών των αεροπλάνων και ελικοπτέρων.

Ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ αανέφερε

ότι νωρίς το απόγευμα υπήρχε έξαρση της φωτιάς στην Τοπική Κοινότητα Ραχωνίου όπου «όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις επικεντρώθηκαν και απέτρεψαν τα χειρότερα».

Ο δήμαρχος υπογραμμίζει ότι τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα θα πραγματοποιούν ρίψεις μέχρι το τελευταίο λεπτό πριν από τη δύση του ηλίου σημειώνοντας ότι σε αυτό βοηθάει και το γεγονός ότι ο εφοδιασμός τους με καύσιμα γίνεται πλέον μέσα στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και δε χρειάζεται να επιστρέψουν στις βάσεις τους.

Ερωτηθείς για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο δήμαρχος είπε ότι θα προτείνει την αναβολή της κατά μία με δύο ημέρες έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο νησί, με το δεδομένο μάλιστα ότι κάποια δημοτικά σχολεία οικισμών βρίσκονται κοντά στα πύρινα μέτωπα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ-Καβάλα/Τασούλα Κρητικού, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετική είδηση:Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Θάσος με εντολή του Ν.Τόσκα (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα