Θ. Σκουρτόπουλος : «Φανήκαμε ανέτοιμοι»

22:22 14/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στα λάθη που έγιναν κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν αυτά που στοίχισαν την ήττα στον Γυμναστικό Λάρισας -Φάρος σύμφωνα με τον Θανάση Σκουρτόπουλο που επεσήμανε ότι η ομάδα του φάνηκε ανέτοιμη. Ακόμη αναφέρθηκε και στο σενάριο των ισοβαθμιών, τονίζοντας πως η ομάδα του θέλει μια νίκη για να μην την ενδιαφέρει το τι θα κάνουν οι άλλες ομάδες που βρίσκονται στην ίδια μοίρα. Στην ποιότητα της ομάδος του απέδωσε τη νίκη επί του ΓΣΛ Φάρου ο προπονητής της ΑΕΚ Ντράγκαν Σάκοτα. Αναλυτικά οι δηλώσεις των δυο προπονητών μετά το τέλος του αγώνα

έχουν ως εξής:

Θανάσης Σκουρτόπουλος (προπονητής ΓΣΛ Φάρος): «Σήμερα τίποτα δεν πήγε καλά. Κάναμε μία πολύ κακή εμφάνιση. Φανήκαμε ανέτοιμοι, με κακές επιλογές στην επίθεση, ανύπαρκτο πάσινγκ γκέιμ. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι να έχουμε μόνο 7 ασίστ δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο. Είπαμε να πάμε στο δεύτερο ροτέισον, αλλά ούτε κι εκεί είχαμε την υπομονή. Ακόμα και τα σουτ που βγάλαμε σε τέτοιες φάσεις πάλι δεν μπήκε κανένα. Είχαμε 4/20 τρίποντα και είμαστε μία ομάδα που στηρίζεται σ’αυτό το κομμάτι.

Τη διαφορά σήμερα την έκανε το πάθος και η διάθεση των παικτών του Κόροιβου. Μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, είχαμε και κάποια «παράξενα» σφυρίγματα σε κάποιους παίκτες και στη συνέχεια το παιχνίδι πήρε τη ροή του. Δεν ασχολούμαστε άλλο. Είχαμε μία ευκαιρία και θέλαμε να έχουμε μικρότερο σκορ για τις ισοβαθμίες, αλλά ακόμα είμαστε σε θετικό σημείο και κυνηγάμε μία νίκη στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια που είναι αρκετά δύσκολα».

Αν υποτίμησε ο Γυμναστικός τη κατάσταση μετά τις οχτώ νίκες: «Δεν υποτιμήσαμε καθόλου την κατάσταση. Δεν ήμασταν εξασφαλισμένοι στη κατηγορία και στο σημερινό παιχνίδι ήταν καθοριστικό για εμάς. Δυστυχώς όμως δεν έχουμε την εμπειρία για να διαχειριστούμε τέτοιες καταστάσεις κι αυτό ήταν εμφανές.

Έχουμε μία αδυναμία στους ψηλούς. Λείπε ένα αθλητικό παιδί εκεί, δεν μπορούμε όμως να κάνουμε κάτι τώρα και θα πρέπει να βρούμε μία λύση από τα παιδιά που υπάρχουν. Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε όμως μέχρι το τέλος. Σήμερα πληρώσαμε ότι δεν ακολουθήσαμε τις οδηγίες».

Για τις ισοβαθμίες έως και το τέλος: «Αυτό είναι το προνόμιο από τη μεγάλη νίκη κόντρα στον Πανιώνιο στο πρώτο γύρο. Ακόμα εμείς έχουμε το προβάδισμα. Στο σενάριο όμως της τριπλής ισοβαθμίας έχουμε να επιδείξουμε κάτι.

Το σημαντικό όμως είναι να μην φτάσουμε εκεί, αλλά να βρούμε τη ένατη νίκη και να μην ψάχνουμε τα σενάρια. Τώρα στις διπλές ισοβαθμίες δεν ξέρω αν κάποια ομάδα μπορεί να φτάσει από αυτές τις εννιά νίκες. Εμείς θα ψάξουμε νίκες σε όλα τα παιχνίδια. Δεν μπορούμε να διαλέξουμε κάτι. Έχουμε στην έδρας μας την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό κι εκτός τον Λαύριο και τον ΠΑΟΚ. Όλα είναι δύσκολα, αλλά μπορούμε να πάρουμε ένα αποτέλεσμα εκεί που δεν το περιμένουμε».

Για τον Μπαρτ και την άμυνα του Κόροιβου: «Δεν είχαμε άλλο πλάνο, γιατί έπρεπε να πασάρει πιο γρήγορα τη μπάλα και να βγάλουμε το ελεύθερο σουτ. Δεν το κάναμε κι όταν έγινε ήταν αργά, με τη μπάλα να φτάνει «ταλαιπωρημένη» και το σουτ να γίνεται με κακές συνθήκες. Έπρεπε να λειτουργήσουμε πιο ομαδικά με μεγαλύτερη ταχύτητα».

Ντράγκαν Σάκοτα(προπονητής ΑΕΚ):

«Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη νίκη. Ήταν σημαντικό να μην κάνουμε άλλο λάθος. Περάσαμε μια δύσκολη περίοδο και θέλουμε να ξαναφτιάξουμε το κλίμα με τις νίκες. Σήμερα είχαμε έναν αντίπαλο που «καιγόταν» για τη νίκη όμως και εμείς είμαστε πιο ποιοτική ομάδα με περισσότερες λύσει κάτι το οποίο φάνηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Αλλάξαμε την άμυνά μας στο πικ εν ρολ και περιορίσαμε τα τρίποντα των γηπεδούχων σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Αυτό ήταν καθοριστικό κομμάτι και μαζί με τα ριμπάουντ βοήθησαν να πάρουμε μία σημαντική νίκη παρά τις απουσίες που είχαμε. Καλή συνέχεια στο ΓΣΛ Φάρο και στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία».

Αβραάμ Παπαδόπουλος(βοηθός προπονητή ΓΣΛ Φάρος):
«Εξαρχής γνωρίζαμε ότι το σημερινό παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ ήταν δύσκολο καθώς παίζαμε με μία ομάδα με καλό και ποιοτικό ρόστερ. Είχαμε κάνει στόχευση του παιχνιδιού σε όλες τις προπονήσεις. Ξεκινήσαμε καλά το ματς, είχαμε σωστές επιλογές, ελέγξαμε το παιχνίδι αλλά στη συνέχεια χάσαμε τη συγκέντρωσή μας δίνοντας τη δυνατότητα στην ΑΕΚ να μπει στο ματς. Από εκεί και πέρα γύρισε όλο το παιχνίδι υπέρ της ΑΕΚ εμείς προσπαθήσαμε να μπούμε ξανά στο ματς δίνοντας βαρύτητα στην άμυνά μας. Προσπαθήσαμε να πιέσουμε και να παίξουμε πιο δυνατά. Δώσαμε όμως πολλές βολές στην αντίπαλη ομάδα με αποτέλεσμα να σκοράρουν εύκολα. Θεωρώ πως η προσπάθεια που κάναμε σήμερα ήταν πάρα πολύ καλή και αν συνεχίσουμε έτσι και στα επόμενα παιχνίδια θα βρούμε τη νίκη που θέλουμε. Οπωσδήποτε θέλουμε να κάνουμε ακόμη μία νίκη γιατί αξίζει στα παιδιά που έχουν περάσει δύσκολα όλη τη χρονιά. Αυτή η ομάδα δικαιούται μια ακόμη νίκη».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα