Θ. Φωτίου από Τρίπολη: «θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το εθνικό σύστημα κοινωνικής αλληλεγγύης»

00:03 2/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

«Θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το Εθνικό Σύστημα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης», δήλωσε με τόνο και αυταπάρνηση, απ’ την Τρίπολη και απ’ το Αναπτυξιακό Συνέδριο, η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Θεανώ Φωτίου.

Ο κ. Φωτίου, γνωστοποίησε τις αυξήσεις στον προυπολογισμό της Πρόνοιας και όλες τις ενέργειες του Υπουργείου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Αναφέρθηκε στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων, στην επιδότηση ενοικίου, στην κάλυψη

της δόσης του στεγαστικού δανείου της κύριας κατοικίας.

Στάθηκε με έμφαση στα 250 Κέντρα Κοινότητας που ανοίγουν στη χώρα, στον ΟΓΑ που μετασχηματίζεται σε Ενιαία Αρχή Διαχείρισης και Απονομής Επιδομάτων και στο ηλεκτρονικό σύστημα του εθνικού μητρώου ιδιωτικών φορέων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Συγχρόνως, η κ. Φωτίου, σχολίασε και στην προστασία των ευάλωτων ομάδων (νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί, vouchers, νόμος για την αναδοχή και την υιοθεσία με ελάχιστο χρόνο παραμονής παιδιών σε ιδρύματα, ενσωμάτωση στο ελληνικό δίκαιο, σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών, για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και προώθηση της ισότιμης μεταχείρισης και της διευκόλυνσης της ζωής και της καθημερινότητας αυτών).

Μίλησε για την χαρτογράφηση και την ταξινόμηση των Ρομά και την διαδικασία μετεγκατάστασης πληθυσμών που ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης, ενώ αναφέρθηκε και στον σχεδιασμό για το νέο δίκτυο ολοκληρωμένης φροντίδας ηλικιωμένων.

Η κ. Φωτίου, περιέγραψε την πρόσβαση αστέγων στο ΚΕΑ, το πρόγραμμα στέγασης και επανένταξής τους, ενώ ενημέρωσε και για την χρηματοδότηση (μέσω ΕΣΠΑ) των δομών, που αφορούν τους ανθρώπους αυτούς.

Γνωστοποίησε, επίσης, την απόφαση για δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας καταγραφής των αστέγων και διαχείρισης των στεγαστικών αιτημάτων.

Για την Πελοπόννησο, η κ. Φωτίου, δήλωσε, ότι έχει χαμηλό ποσοστό συμμετοχής στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και αναρωτήθηκε το γιατί συμβαίνει αυτό.

« Ή δεν έχετε οικονομικό πρόβλημα εδώ ή κάτι δεν πάει καλά», είπε χαρακτηριστικά η κ. Φωτίου. «Είστε κάτω απ’ τον εθνικό μέσο όρο», είπε η Υπουργός, διατυπώνοντας τις θέσεις της κυβέρνησης, που κάποια θέματα, τα προσεγγίζει από άλλη οπτική, σε σχέση με την οπτική της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Keywords
Τυχαία Θέματα