Η ιστορία της Ελλάδας μέσα από σπάνια πιάτα της συλλογής της Λ. Νταϊφά

22:07 1/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το λεύκωμα με την συλλογή από τα 231 πιάτα που περιγράφουν τη σύγχρονη ελληνική ιστορία της Λόλας Νταϊφά, παρουσιάστηκε σήμερα στο πλαίσιο εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν η αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας.

Πρόκειται για μοναδικά πιάτα από φαγεντιανή που στην εικονογράφησή τους παρουσιάζονται γεγονότα, που «σφράγισαν» την ιστορία της χώρας μας, από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη Ελλάδα αλλά και εμβληματικές προσωπικότητες, που διαδραμάτισαν

πρωταγωνιστικό ρόλο.
Η αξιόλογη αυτή συλλογή περιλαμβάνεται στις σελίδες του καλαίσθητου και άρτιου λευκώματος με τίτλο «Η Ελλάδα μέσα από 231 ιστορικά πιάτα, 1863-1973- Συλλογή Λόλας Νταϊφά» της Κατερίνας Κορρέ-Ζωγράφου, που παρουσιάστηκε σήμερα στη Λάρισα.

Για το βιβλίο μίλησαν η ίδια η συλλέκτρια κ. Λόλα Νταϊφά, η διευθύντρια του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας, Αρχαιολόγος-Λαογράφος κ. Φανή Καλοκαιρινού, και η εικαστικός κ. Ελένη Νατσίδη.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αξίζει να σημειωθεί ότι λειτουργούσε έκθεση με φιλελληνικά και συριανά πιάτα από τις Συλλογές του Μουσείου που συνομιλούσαν με έργα μαθητών από τα Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ν. Ράπτου. Οι μαθητές δούλεψαν με τους εκπαιδευτικούς τους το λεύκωμα και εμπνέυστηκαν από τις μοναδικές συλλογές που παρουσιάζονται σε αυτό.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Λαρισαίων Π. Σάπκας.

Keywords
Τυχαία Θέματα