Τετραήμερο αποκριάτικο πρόγραμμα από το Δήμο Βόλου
Από σήμερα Παρασκευή ξεκινά από το Δήμο Βόλου ο τετραήμερος εορτασμός της Αποκριάς 2017 με στόχο την ψυχαγωγία του τοπικού πληθυσμού και των επισκεπτών της πόλης.
Ο σχεδιασμός βασίζεται στη συμμετοχή, στη συλλογική προσπάθεια των τοπικών παραγωγικών και κοινωνικών φορέων και τη δημιουργικότητα των τοπικών μουσικών σχημάτων και των Σχολών Χορού που στηρίζουν με το δυναμικό και το ταλέντο τους την προσπάθεια του Δήμου Βόλου. Με ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα την τοπική γαστρονομία που
Το γιορτινό πρόγραμμα ξεκινά από σήμερα Παρασκευή, 24/2/2017, το απόγευμα, όπου στον πεζόδρομο Ερμού με Κουμουνδούρου από τις 6.00 έως τις 12.00 το βράδυ θα πραγματοποιηθούν απανωτές συναυλίες με τους : Flash BackBand, Bloody Mary και Old Friends. Παράλληλα θα υλοποιούνται παραστάσεις «δρόμου» με ξυλοπόδαρους και ζογκλέρ για μικρούς και μεγάλους, καθ’ όλη τη διάρκεια των μουσικών δρώμενων.
Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, στο ίδιο σημείο του κέντρου της πόλης το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 6.00 το απόγευμα με συναυλία σε ρυθμούς καρναβαλιού από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου, θα ακολουθήσει ζωντανή μουσική από του Jacks και το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί προς τα μεσάνυχτα με τους Battuta. Από την έναρξη έως και τη λήξη των εκδηλώσεων, θα πραγματοποιούνται παραστάσεις από ξυλοπόδαρους και επιδείξεις εναέριων ακροβατικών.
Κυριακή της Αποκριάς
Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, η στολισμένη παραλία του Βόλου θα φιλοξενήσει Βολιώτες και επισκέπτες σε μία γιορτή που θα ξεκινήσει από τις 12.30 το μεσημέρι με μουσική γνωστών DJ της πόλης, θα ακολουθήσει στις 5.00 το απόγευμα έως τις 7.00 χορευτική παράσταση από τους χορογράφους και τους μαθητές των τοπικών σχολών χορού, στις 7.30 το βράδυ καθηγητές χορού θα παραδώσουν μαθήματα χορού στο κοινό και το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με πάρτι για όλο τον κόσμο με 4 Dj που θα «ανταγωνίζονται» μεταξύ τους και θα ανεβάζουν τη γιορτινή διάθεση και το κέφι.
Στη χορευτική συνάντηση συμμετέχουν οι Σχολές : Alternative (Χρυσόστομος Κολοβός), Antigravity Dance Lab(Εύα Παπαπαναγιώτου), Belly Dance and more (Εύα Πιλάτου), Break A Move (Κωνσταντίνος Πανόπουλος), Chorus Line(Βάσω Τηλιοπούλου), Dance Academy (Δέσποινα Ακρίβου), Dance Studio (Νίκυ Κρίσλοου).
Το πρόγραμμα παρουσιάζουν η ραδιοφωνική παραγωγός Φωτεινή Κασσίδη και ο καθηγητής χορού Χρυσόστομος Κολοβός.
Η παράσταση περιλαμβάνει Salsa, Samba, Hip Hop, Break Dance, Oriental, Jazz κλακέτες, Μοντέρνα Jazz,Funky Jazz, Latin, Ακροβατικός Χορός (Στεφάνι). Συμμετέχει ο πιανίστας Νικόλαος Παπαθανασίου.
Για τον κάθε χορό, οι παρουσιαστές θα αναφέρονται σε στοιχεία για την ιστορία του και τους μουσικούς του ρυθμούς, ώστε να παρουσιαστεί στο κοινό μία ολοκληρωμένη εικόνα της δουλειάς που συντελείται στις τοπικές Σχολές Χορού.
Με τη λήξη της παράστασης, οι καθηγητές χορού θα διδάξουν στο κοινό βασικά βήματα των χορών που θα παρουσιαστούν εντός και εκτός σκηνής. Οι DJ Άρης και Μίκυ, θα αυτοσχεδιάζουν με μουσική ανάλογα με την εξέλιξη των μαθημάτων, με στόχο να ανέβει η θερμοκρασία του κεφιού και της γιορτινής διάθεσης. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα και εφέ.
Καθαρή Δευτέρα
Βόλος
Για την Καθαρή Δευτέρα (27/2/2017) στην παραλία του Βόλου μεταξύ Αγίου Κωνσταντίνου και Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και παράλληλα με το πάρκο, θα στηθεί μπουφές με παραδοσιακά σαρακοστιανά εδέσματα και ποτά, ενώ το μουσικό πρόγραμμα της εκδήλωσης για τα Κούλουμα έχει αναλάβει ορχήστρα με τους Δημήτρη Γακιόπουλο και Άρτζυ Λύτρα. Στο βιολί ο Χρήστος Δασκαλόπουλος.
Τα εδέσματα και τα ποτά θα προσφέρονται δωρεάν στο κοινό και αποτελούν προσφορά του Δήμου Βόλου, του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και των χορηγών της εκδήλωσης.
Νέα Αγχίαλος
Την Δευτέρα στις 27/2/2017 στη Δημοτική Κοινότητα Νέας Αγχιάλου, θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις για την Καθαρά Δευτέρα στον παραλιακό πεζόδρομο στο Δημοτικό Πάρκο της Νέας Αγχιάλου.
Τις εορταστικές εκδηλώσεις θα ανοίξουν τα χορευτικά συγκροτήματα τις Νέας Αγχιάλου στις 11.30 π.μ., παρουσιάζοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα από παραδοσιακούς χορούς και στη συνέχεια θα δοθεί πλούσιος μπουφές με σαρακοστιανά εδέσματα και άφθονο κρασί.
Σε περίπτωση βροχής ο μπουφές θα στηθεί στην είσοδο του Δράγνειου Δημαρχιακού Μεγάρου και τα χορευτικά θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα τους στο Αμφιθέατρο του ίδιου κτιρίου.
Αλυκές Βόλου
Από τις 11.00 το πρωί της Καθαρής Δευτέρας, επί της παραλίας των Αλυκών (από την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου με Βάκχου) θα πραγματοποιηθεί το πέταγμα του Χαρταετού και θα ακολουθήσει γιορτή για τα Κούλουμα, όπου θα προσφερθεί κρασί και σαρακοστιανά εδέσματα. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με μουσική και ο μπουφές προσφέρεται δωρεάν για το κοινό.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ανεκδοτάρα! Όσο πιο μεγάλο είναι το πουλί ...
- Κλήθηκαν στο Πεντάγωνο όλοι οι Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ
- Ξέχνα το πράσινο τσάι! Αυτό είναι το ρόφημα που πρέπει να πίνεις αν θέλεις να αδυνατίσεις
- Ξέρετε πόσο πωλείται ένα νόμισμα των 100 δραχμών;
- Γιατί έγινε έξαλλη η Καινούργιου με την Μπαλατσινού
- Αυτές τις συντάξεις θα παίρνουμε από ΙΚΑ-ΟΑΕΕ-Δημόσιο! (πίνακες)
- #SurvivorGR: «Βγήκαν τα μαχαίρια» ανάμεσα σε γνωστό site και τη Μαριάννα Καλέργη (video)
- Αυτό είναι το ζευγάρι που χώρισε οριστικά - Το επιβεβαίωσε η Ελένη Τσολάκη
- «The Voice»: Ποιοι παίκτες πάνε τελικό - Η Παπαρίζου λαμπερή αλλά η μεγάλη χαμένη
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις ΕΡΤ
- Διακόσια σαράντα δύο έργα στην Ήπειρο
- Πλούσιες οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του τελευταίου τριημέρου στη Μεσσηνία
- «Χαρά Θεού» – Νέα εκπομπή στην ΕΡΤ3
- Φωτιά σε ισόγειο διαμέρισμα στις 40 Εκκλησιές
- «Πρωινή διαδρομή» στην Πελοπόννησο
- Απεργούν στις 2 Μαρτίου οι γιατροί και στη Λάρισα
- «Η δική μου απόδραση» στην ΕΡΤ1
- Χανιά: Έρχεται το Σάββατο στα Χανιά το αμερικανικό αεροπλανοφόρο George HW Bush
- Με σύνδρομο «burnout» το 50% των εργαζομένων στο Ε.Σ.Υ
- Άνδρας σκαρφάλωσε στις ‘Ομπρέλες’ του Ζογγολόπουλου

- Τελευταία Νέα ΕΡΤ
- Τετραήμερο αποκριάτικο πρόγραμμα από το Δήμο Βόλου
- Χανιά: Έρχεται το Σάββατο στα Χανιά το αμερικανικό αεροπλανοφόρο George HW Bush
- Δ. Κρεμαστινός: Υπεκφεύγει το υπ. Υγείας για το Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα
- Επαναλειτουργεί ο Αστυνομικός Σταθμός στους Αρκιούς
- Χανιά: Και τρίτη αναβολή στη δίκη για τον δρόμο των Αγίων Αποστόλων
- «Η δική μου απόδραση» στην ΕΡΤ1
- «Απογευματινός καφές με το ΑΜΘ»: μία ραδιοφωνική εκπομπή για τη δράση του ΑΜΘ
- Πανευρωπαϊκό το κύκλωμα …
- Ορεινός Αγώνας Δρόμου στη Ρόδο
- Τελευταίο τριήμερο της αποκριάς στον δήμο Λαγκαδά
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- “Ναι” υπό προϋποθέσεις λένε στο ΠΑΣΟΚ Σκουρλέτης και Κατρούγκαλος
- Χωρίς παίκτες η Έλενα Παπαρίζου στον τελικό του Voice! Το θρίλερ με την Κοτσιάμπαση!
- Κώστας Πελετίδης: Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας κατά της Χρυσής Αυγής
- H Έλλη Παπαγγελή «αποκαλύπτει»: Απέρριψα άνδρα και προσπάθησε να αυτοκτονήσει
- Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα δει τα Όσκαρ γιατί είναι πολύ... «αριστερά» για το γούστο του!
- Ερευνα: Η νηστεία μπορεί να «αναγεννήσει» το πάγκρεας
- Πάτρα: Οι υπάλληλοι ακινητοποίησαν τον κλέφτη σε σουπερμάρκετ
- Πάτρα:Άρχισαν να φωνάζουν οι μετανάστες και χάλασε η "δουλειά"- Δεν πήγαν τελικά στην Ιταλία
- Πλησιάζει η ώρα για την 4η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras IQ 2017
- Αμετάβλητη η πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας από Fitch και Moody's