Τετ α τετ Τσίπρα – Ομπάμα το Σάββατο – Η παρέμβαση του πρωθυπουργού στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

21:36 8/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, θα συναντηθεί το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Έλληνας Πρωθυπουργός στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου του ΝΑΤΟ. Θα είναι διάρκειας μισής ώρας και η ατζέντα θα περιλαμβάνει το ελληνικό πρόγραμμα και χρέος, ζητήματα που αφορούν την Ευρώπη, το προσφυγικό, αλλά και θέματα περιφερειακής ασφάλειας.

Μιλώντας στη συνεδρία για θέματα αποτροπής και άμυνας του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου, στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Βαρσοβία, ο πρωθυπουργός, υπογράμμισε, την αναγκαιότητα οικοδόμησης μιας νέας ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφάλειας με στόχο την ειρήνη, την σταθερότητα και την αντιμετώπιση των αυξανόμενων διεθνών και περιφερειακών συγκρούσεων καθώς και την ανάγκη να περιλαμβάνεται στην αρχιτεκτονική αυτή η Ρωσία, και να υπάρχει στενή συνεργασία με τον ΟΗΕ .

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα προσαρμογής του ΝΑΤΟ, σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο και ασταθές περιβάλλον, προκειμένου να είναι σε θέση να αντιμετωπίζει το πλήρες φάσμα των προκλήσεων στην ευρύτερη περιοχή, αλλά – κυρίως – τις ανησυχίες των μελών του.

Επισήμανε ότι μπορεί η Ελλάδα να μην συμφωνεί με όλα τα επιχειρήματα των Συμμάχων της για το πως να αντιμετωπιστεί η Ρωσία και η στάση της, προσθέτοντας, ταυτόχρονα, ότι η χώρα μας επιδεικνύει αλληλεγγύη στις ανησυχίες των Συμμάχων, όπως οφείλει, αναμένει όμως να υπάρξει αλληλεγγύη και «για τις δικές μας ανησυχίες ασφαλείας».

Ο κ.

Keywords
Τυχαία Θέματα