ΔΕΥΑΜΒ: «Δεν άρθηκε ποτέ η απαγόρευση κατανάλωσης νερού σε Πορταριά – Σταγιάτες»

20:56 8/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε δόλια και ιδιοτελή συμφέροντα, από τα οποία φαίνεται να παραπλανήθηκαν και οι αρμόδιες αρχές αποδίδει η ΔΕΥΑΜΒ τον θόρυβο που προκλήθηκε γύρω από την ποιότητα του νερού στην Δημοτική Ενότητα Πορταριάς.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Βόλου και η Διοίκηση της Επιχείρησης επισημαίνουν ότι σε καμιά περίπτωση δεν υπάρχει απόκρυψη στοιχείων για την ποιότητα του νερού στην Πορταριά, υπενθυμίζοντας ότι από τον Οκτώβριο του 2015 ήδη, με επίσημη ανακοίνωση έχει απαγορευτεί η χρήση νερού για ανθρώπινη κατανάλωση στο δίκτυο Πορταριάς, Σταγιατών χωρίς ποτέ να γίνει

άρση της απαγόρευσης αυτής.

Στην ίδια ανακοίνωση χαρακτηρίζεται επίσης, παράδοξη η στάση της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας, καθώς είναι ενήμερη για την ποιότητα του νερού στην περιοχή, κάτι που – όπως αναφέρεται – αποδεικνύεται και από την σχετική αποστολή εγγράφων, το τελευταίο εκ των οποίων στάλθηκε στις 3 Ιουνίου 2016.

Όπως γνωστοποιείται εξάλλου, από τη δημοτική Αρχή, ολόκληρη η επιστολογραφία και οι ανακοινώσεις της ΔΕΥΑΜΒ θα είναι στη διάθεση των ΜΜΕ σε συνέντευξη Τύπου, που θα δοθεί την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016, στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ, από τον εκτελούντα χρέη Δημάρχου, κ. Θάνο Θεοδώρου, τον πρόεδρο του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ, κ. Απ. Γαλάτη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Η ανακοίνωση – απάντηση της ΔΕΥΑΜΒ

Ολόκληρη η ανακοίνωση – απάντηση της ΔΕΥΑΜΒ για το θέμα έχει ως εξής:

Παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειες των γνωστών δημοσιογραφικών σκουπιδιών να προκαλέσουν θέμα με την υδροδότηση της ΔΕ Πορταριάς, εξυπηρετώντας καταφανώς οικονομικά και μικροπολιτικά συμφέροντα, τα αντικειμενικά στοιχεία είναι αδιάψευστα και δικαιώνουν την υπεύθυνη και σοβαρή στάση της επιχείρησης και στο θέμα αυτό.
Η ΔΕΥΑΜΒ από τα τέλη Οκτωβρίου 2015,ακόμη, έχει με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις προς τους πολίτες, αλλά και με έγγραφα προς τις αρμόδιες δημόσιες αρχές, καταστήσει γνωστό ότι απαγορεύει τη χρήση του νερού του δικτύου Πορταριάς και Σταγιατών για ανθρώπινη κατανάλωση (πόση, μαγείρεμα και προπαρασκευή τροφής), μια απαγόρευση που ουδέποτε ήρθη και ισχύει ακόμα και σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα