Τέσσερις νεκροί από πτώση λεωφορείου σε υπόγεια διάβαση πεζών στη Μόσχα

19:47 25/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη Δευτέρα τη ζωή τους, όταν λεωφορείο βγήκε εκτός πορείας και έπεσε σε υπόγεια διάβαση πεζών στη Μόσχα.

Βίντεο από το σημείο του δυστυχήματος που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένα λεωφορείο να βγαίνει από τον δρόμο και να πέφτει στα σκαλοπάτια μιας υπόγειας διάβασης πεζών που οδηγεί σε σταθμό του μετρό, παρασύροντας αρκετούς ανθρώπους.

Το δυστύχημα έγινε σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της ρωσικής πρωτεύουσας κοντά στον σταθμό του μετρό

Slavyansky Boulevard.

Σε δελτίο Τύπου, η αστυνομία προκρίνει το σενάριο ενός λάθους του οδηγού ή μιας τεχνικής βλάβης του λεωφορείου.

Ο οδηγός, ο οποίος συνελήφθη, κατέθεσε στους ερευνητές ότι το λεωφορείο «ήταν σταματημένο, κατόπιν άρχισε να κινείται με απροσδόκητο τρόπο», σύμφωνα με την Επιτροπή Έρευνας, η αρχή που αναλαμβάνει τη διαλεύκανση των σοβαρότερων υποθέσεων στη Ρωσία.

«Παρά τις προσπάθειες να σταματήσει το λεωφορείο, τα φρένα δεν λειτουργούσαν και το λεωφορείο συνέχιζε την πορεία του» συμπλήρωσε η ίδια πηγή.

Η Επιτροπή ξεκίνησε επίσημη έρευνα για παραβίαση των μέτρων ασφαλείας και παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Από την πλευρά του, αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Μεταφορών επισήμανε στο πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti ότι το λεωφορείο είχε περάσει από έλεγχο προτού ξεκινήσει το δρομολόγιό του και δεν «είχε παρουσιάσει καμία τεχνική βλάβη».

Η δημοτική αρχή της Μόσχας απέρριψε το ενδεχόμενο η κατάσταση του οδοστρώματος να προκάλεσε το δυστύχημα, αν και είχε χιονίσει.

Η Δευτέρα ήταν εργάσιμη για τη Ρωσία, που εορτάζει τα Χριστούγεννα στις 7 Ιανουαρίου.

Πηγές: Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, Sputnik, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα