Τερματισμός πυρηνικών και πυραυλικών δοκιμών ο όρος του Τραμπ

18:33 11/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τον τερματισμό των πυρηνικών δοκιμών, αλλά και της πραγματοποίησης δοκιμαστικών πυραυλικών εκτοξεύσεων θέτει ως όρους ο Αμερικανός πρόεδρος προκειμένου να συναντηθεί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

«Πελώρια επιτυχία» βλέπει στις συνομιλίες με τη Β. Κορέα ο Τραμπ – Κλίντον: Ο Τραμπ
δεν βλέπει τον κίνδυνο

«Δεν πρέπει να υπάρχει σύγχυση» δήλωσε ο Μνούτσιν στην εκπομπή Meet the Press όταν ρωτήθηκε για τη δήλωση που είχε κάνει την Παρασκευή η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, τονίζοντας ότι δεν θα υπάρξει συνάντηση χωρίς συγκεκριμένες κι επιβεβαιωμένες ενέργειες από την πλευρά της Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ, ο στόχος μιας συνάντησης μεταξύ του Τραμπ και του Κιμ, είναι η αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου.

Παράλληλα, μιλώντας στην εκπομπή Fox News Sunday, ο διευθυντής της CIA Μάικ Πομπέο δήλωσε πως η συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ και του ηγέτη της Β. Κορέας δεν θα γίνει για τις εντυπώσεις: «Ο πρόεδρος Τραμπ δεν θα το κάνει αυτό για θέατρο. Θα λύσει το πρόβλημα».

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post Τερματισμός πυρηνικών και πυραυλικών δοκιμών ο όρος του Τραμπ appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα