ΤΕΕ: Ο Βιολογικός του Βόλου δυσλειτουργεί

10:50 27/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι δυσλειτουργίες του Βιολογικού Καθαρισμού θα απασχολήσουν τη σημερινή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Μαγνησίας, η οποία θα ζητήσει και όλες τις μετρήσεις που έχει κάνει η ΔΕΥΑΜΒ αλλά και η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας στην εκβολή του αγωγού στο Αγκίστρι. “Δυστυχώς οι μετρήσεις Αυγούστου και Σεπτεμβρίου δείχνουν ότι ο Βιολογικός δυσλειτουργεί, κάτι που επιβεβαιώνει το πόρισμα του ΤΕΕ από την

Άνοιξη του 2015, που προκάλεσε την οργή της δημοτικήw αρχής που απέπεμψε το ΤΕΕ από τεχνικό σύμβουλο της ΔΕΥΑΜΒ και του στέρησε τη θέση του συμβούλου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης”, επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας, Νάνσυ Καπούλα.

Υπενθύμισε ότι το ΤΕΕ είχε προτείνει συγκεκριμένες παρεμβάσεις αλλά από τότε δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. “Έχουν επενδυθεί μεγάλα ποσά για να έχουμε ένα τριτοβάθμιας επεξεργασίας Βιολογικό Καθαρισμό που δεν λειτουργεί όπως πρέπει”, τόνισε.

Επιπλέον επισήμανε ότι η ΔΕΥΑΜΒ λειτουργεί ως κλειστό club, δεν ενημερώνει φορείς, πολίτες και επίσημες αρχές και συνεχώς επιλέγει να προβαίνει σε πειραματισμούς, όπως με τους μικροοργανισμούς που θα εξαφάνιζαν τη λυματολάσπη. “Ερχόμαστε ενάμισι χρόνο μετά να επιβεβαιωθούμε στις εκτιμήσεις μας καθώς βασίζονται σε πραγματικά στοιχεία” δήλωσε η κα Καπούλα.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη της Νάνσυ Καπούλα στην ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα