Χανιά: «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» στην Κρήτη

10:26 27/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» και εθελοντές γιατρούς κι οδοντιάτρους ξεκινούν το ταξίδι τους πραγματοποιώντας δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις στα παιδιά της Κρήτης.

Στη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο πλοίο της ANEKLINES «ΚΥΔΩΝ» στο λιμάνι της Σούδας ανακοινώθηκε η έναρξη της δράσης Προληπτικής Ιατρικής για τα παιδιά στην Κρήτη από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης»

και εθελοντές γιατρούς κι οδοντιάτρους.

Συγκεκριμένα, το κινητό πολυϊατρείο θα βρεθεί:

Χανιά: 26-30 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Αγοράς, ώρες 08:30-16:30
● Ρέθυμνο: 3-7 Οκτωβρίου στη Μαρίνα Ρεθύμνου, ώρες 08:30-16:30
Ηράκλειο: 10-14 Οκτωβρίου στην Πλατεία Ελευθερίας, ώρες 08:30-16:30
● Άγιος Νικόλαος: 17-21 Οκτωβρίου στη Μαρίνα Αγ. Νικολάου, ώρες 08:30-16:30
● Ιεράπετρα: 24-29 Οκτωβρίου (δεν λειτουργεί 28/10), ώρες 08:30-16:30

Ο πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος δήλωσε: “Το 2013 επισκεφτήκαμε την Κρήτη με τον «Ιπποκράτη», πήγαμε σε 20 δήμους και εξετάσαμε συνολικά 4.800 παιδιά. Τρία χρόνια, μετά επιστρέφουμε και πάλι με τη δράση της Προληπτικής Ιατρικής για να βρεθούμε δίπλα στα παιδιά του νησιού, παρέχοντάς τους δωρεάν ποιοτικές προληπτικές εξετάσεις πάντα σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία”. Και συμπλήρωσε: “Καταφέραμε να αποκτήσουμε και φυσική παρουσία στην Κρήτη, με πρώτο σταθμό στα Χανιά όπου από τον Οκτώβριο του 2014 λειτουργεί το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης θέτοντας όλες τις δράσεις μας στην υπηρεσία των παιδιών της Κρήτης. Άμεσα ολοκληρώνονται οι υποδομές για να ξεκινήσει η λειτουργία του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Ηρακλείου που θα αποτελεί και τη βάση της κινητής ιατρικής μονάδας εντατικής θεραπείας νεογνών και παιδιών, η οποία υπό το συντονισμό του ΕΚΑΒ, με άμεση διασύνδεση με το νοσοκομείο Ηρακλείου και στελεχωμένη με πιστοποιημένους διασώστες θα πραγματοποιεί διακομιδές σε όλη την Κρήτη. Βρισκόμαστε σε αναζήτηση χώρου στο Ρέθυμνο αλλά προέχει η εξασφάλιση των οικονομικών πόρων για τη λειτουργία του. Δεν λειτουργούμε ευκαιριακά, κάνουμε μελετημένες κινήσεις υπολογίζοντας τις δυνάμεις μας με κύριο γνώμονα την διασφάλιση της ποιότητας στις υπηρεσίες μας”.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τις 3 κινητές ιατρικές μονάδες του (κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης», Ακουολογική/Οφθαλμολογική μονάδα, Οδοντιατρική μονάδα) το 2015 παρείχε δωρεάν 24.749 εξετάσεις προληπτικής ιατρικής σε 15.038 παιδιά. Το α’ εξάμηνο του 2016 παρείχε 8.308 δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε 5.033 παιδιά πανελλαδικά ενώ βρέθηκε και δίπλα στα παιδιά πρόσφυγες μετανάστες παρέχοντας 3.563 εξετάσεις και 4.318 φαρμακευτικά σκευάσματα.
Η δράση Προληπτικής Ιατρικής για παιδιά πραγματοποιείται χάρη στην υποστήριξη και τη συνεργασία των Ιατρικών και Οδοντιατρικών Συλλόγων Χανίων, Ρεθύμνης, Ηρακλείου, Λασιθίου, του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνης, του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, του Βενιζέλειου Πανάνειου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου και του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. Συμμετέχουν επίσης οι Α’θμιες & Β’θμιες Διευθύνσεις εκπαίδευσης Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Λασιθίου, η Τροχαία καθώς και ο Ερυθρός Σταυρός – Τμήματα Νοσηλευτικής Χανίων, Ρεθύμνου, Ηράκλειου και Αγίου Νικόλαου.

Keywords
Τυχαία Θέματα