Τ.Ε. Ροδόπης ΚΚΕ: Μέτρα προστασίας για μαθητές και γονείς

19:55 5/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

«Τρεις εβδομάδες μετά το άνοιγμα των σχολείων επιβεβαιώνεται περίτρανα ότι η κυβέρνηση ούτε έλαβε, ούτε συνεχίζει να λαμβάνει, όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων», τονίζεται σε ανακοίνωση της ΤΕ Ροδόπης του ΚΚΕ.

«Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ καταλήγουν άλλη μια φορά στην επίκληση της ατομικής ευθύνης ακόμη και για τη διεξαγωγή τεστ,

με αποτέλεσμα γονείς και εκπαιδευτικοί να αφήνονται αβοήθητοι, να ψάχνουν μόνοι τους για τεστ με δικά τους έξοδα», αναφέρεται στην ανακοίνωση και επισημαίνεται: «Δεν υπάρχει καμία εξασφάλιση ότι όλοι οι μαθητές των τμημάτων που κλείνουν και οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στα αντίστοιχα τμήματα, θα κάνουν άμεσα και δωρεάν τεστ. Ήδη πολλές οικογένειες υποχρεώνονται να κάνουν το τεστ, γιατί έχουν αγωνία και ανασφάλεια για την υγεία των παιδιών τους, ενώ άλλες οικογένειες δεν μπορούν να το κάνουν και λόγω της οικονομικής επιβάρυνσης και λόγω των δυσκολιών πρόσβασης σε υγειονομικές δομές. Το ίδιο ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι άλλωστε εκτίθενται πολλαπλά στον κίνδυνο.
Παράλληλα, οι γονείς των οποίων τα παιδιά βρίσκονται σε καραντίνα δεν έχουν κάποια διευκόλυνση ή ειδική άδεια από τη δουλειά τους, με αποτέλεσμα να χρεώνονται κανονική άδεια ή να χάνουν μεροκάματα ή τα παιδιά να μένουν στο σπίτι με τον παππού ή τη γιαγιά, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες».

«Τα χιλιάδες τάμπλετ – υπογραμμίζεται – που διαφήμισε η υπουργός Παιδείας, δεν βρίσκονται στα σπίτια των παιδιών που είναι σε καραντίνα. Τέλος, η αναμενόμενη δωρεάν παροχή μασκών για τους μαθητές έχει γίνει το πιο σύντομο ανέκδοτο».

Η ΤΕ Ροδόπης του ΚΚΕ μεταξύ άλλων ζητά:

1. Άμεσα και δωρεάν τεστ covid στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές, με έξοδα και ευθύνη του κράτους.
2. Κάλυψη, με ευθύνη και δαπάνη του κράτους, του αναγκαίου εξοπλισμού για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών που βρίσκονται σε καραντίνα.
3. Να παρθούν άμεσα μέτρα, προκειμένου να μη χρεωθεί καμιά μέρα κανονικής άδειας σε εργαζόμενους γονείς, να μη χαθεί κανένα μεροκάματο.
4. Με ευθύνη των δήμων να πραγματοποιούνται άμεσα απολυμάνσεις στο σύνολο του σχολικού χώρου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα