Τα Κρασιά της Πελοποννήσου, έρχονται την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στην Αθήνα

14:05 17/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου οργανώνεται με νέα μορφή η ετήσια έκθεση των κρασιών της Πελοποννήσου. Η εκδήλωση των μελών της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ) περιλαμβάνει γευσιγνωσία κρασιών και πολλές άλλες παράλληλες εκδηλώσεις. Στο Peloponnese Wine Festival, όπως ονομάζεται πλεον η εκδήλωση Peloponnese Wine

Festival, όπως ονομάζεται πλέον η εκδήλωση, οι οινόφιλοι θα μπορούν να επιλέξουν να δοκιμάσουν ανάμεσα σε περισσότερα από 300 διαφορετικά κρασιά.

Τα 47 οινοποιεία που είναι μέλη της ‘Ενωσης θα παρουσιάσουν καινούργιες ετικέτες αλλά και πολλά διεθνώς αναγνωρισμένα και βραβευμένα προϊόντα τους. Γνωστές και άγνωστες ποικιλίες, τοπικές ή διεθνείς, σε μονοποικιλακές εκδόσεις ή σε χαρμάνια θα ικανοποιήσουν κάθε γούστο. Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο, Ροδίτης, Μαυροδάφνη, Μοσχάτο, Κυδωνίτσα, Μαύρο Καλαβρυτινό, Σιδερίτης, Βερτζαμί, Αυγουστιάτης αλλά και Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Viognier, Gewurtzraminer θα αναδείξουν την αυθεντικότητα, την ποικιλία και τη μοναδικότητα των κρασιών της Πελοποννήσου. Φυσικά θα παρουσιαστούν τα λευκά και ροζέ κρασιά του φετινού τρύγου, κάποια φρέσκα νεαρά ερυθρά αλλά και ώριμα, μεστά, κρασιά από προηγούμενες χρονιές.

φωτογραφία: Μαρία Τσίρου

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν τρία διαφορετικά σεμινάρια. Στην «παλαιωμένη Πελοπόννησο», με εισηγητή τον Γρηγόρη Μιχαήλο (Dip WSET) θα δοκιμαστούν ερυθρά κρασιά με ηλικία από 10 έως 20 χρόνια, με σκοπό να αναδειχτεί το εξαιρετικό δυναμικό παλαίωσης τους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η εξερεύνηση των «άγνωστων ποικιλιών της Πελοποννήσου» με οδηγό τον οινολόγο Σοφοκλή Πετρόπουλο, ο οποίος επικεντρωθεί στη δυναμική τους και θα ενισχύσει την άποψη ότι η αναβίωση των συγκεκριμένων ποικιλιών προσθέτει σημαντικά στη ποικιλομορφία και διαφοροποίηση του ελληνικού αμπελώνα συνολικά. Το τρίπτυχο των σεμιναρίων ολοκληρώνεται με τις διεθνείς ποικιλίες που ευδοκιμούν στην περιοχή της Πελοποννήσου. Ο Γρηγόρης Κόντος Dip WSET θα μιλήσει λοιπόν για τις «διεθνείς ποικιλίες στον Πελοποννησιακό αμπελώνα» και τη σπουδαιότητα τους, με ταυτόχρονη δοκιμή εξαιρετικών και αντιπροσωπευτικών κρασιών. Στα masterclasses-σεμινάρια οι θέσεις είναι περιορισμένες, οπότε όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να κάνουν την εγγραφή τους μέσα από την ιστοσελίδα της εκδήλωσης

Στο πρόγραμμα υπάρχουν και παρουσιάσεις με συνδυασμό κρασιών και τοπικών προϊόντων αλλά και μικρά τεστ με θεωρητικές ερωτήσεις και τυφλή γευστική δοκιμή. Οι οινόφιλοι που θα θελήσουν να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους σε αυτά τα τεστ και θα πιάσουν το 100% των απαντήσεων θα μπουν σε κλήρωση για 2 μοναδικά οινοτουριστικά ταξίδια στην Πελοπόννησο.

Το φετινό ραντεβού είναι στο ξενοδοχείο Hilton και οι πόρτες της έκθεσης θα ανοίξουν στις 11:00 για τους επαγγελματίες του κλάδου και στις 14:00 για τους φίλους του κρασιού και θα κλείσουν στις 20:00. Η είσοδος είναι 5 € για το κοινό και ελεύθερη για τους επαγγελματίες με επίδειξη της επαγγελματικής τους κάρτας. Το εισιτήριο περιλαμβάνει αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας και τον οδηγό της WinePlus για τους Δρόμους των κρασιών της Πελοποννήσου.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη σελίδα της εκδήλωσης και στο Facebook.

Keywords
Τυχαία Θέματα