Τα ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων γιορτάζουν τα Χριστούγεννα της πανδημίας

12:50 21/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα φετινά Χριστούγεννα βρίσκουν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Λαρισαίων να λειτουργούν με φυσική παρουσία παιδιών, μόνο ως προς το σκέλος των δυο ΚΔΑΠ ΜΕΑ.
Με αίσθημα ευθύνης και εμπιστοσύνη στις αρχές του θεσμού των ΚΔΑΠ, η παιδαγωγική ομάδα των εργαζόμενων στο δίκτυο

ΚΔΑΠΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Λαρισαίων προσαρμόστηκε στις δυνατότητες της νέας πραγματικότητας, κρατώντας ζωντανή την επικοινωνία με τα παιδιά και τους γονείς.

Σε καθημερινή βάση σχεδιάζονται εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες σε μορφή σύντομων video, στα οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση οι γονείς και τα παιδιά, ανάλογα με το διαθέσιμο χρόνο τους, οποιαδήποτε χρονική στιγμή το επιλέξουν.

Οι καθημερινές προτάσεις (οδηγίες δραστηριοτήτων ή video) έχουν εκπαιδευτικό ή ψυχαγωγικό περιεχόμενο και διαδραστικό χαρακτήρα και αναρτώνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στη σελίδα

Κάθε video συνδέεται με άρθρα της Συνθήκης για τα Δικαιώματα των Παιδιών (ΟΗΕ 1989) για να γνωρίσουν στα παιδιά τα δικαιώματά τους και ταυτόχρονα να καλλιεργήσουν τη δημουργικότητά τους.

Παράλληλα, δημιουργήθηκε ειδικό κανάλι των ΚΔΑΠΚΔΑΠ ΜΕΑ στο ΥΟUTUBE όπου δημοσιεύονται οι παραγωγές video με στόχο την αύξηση της προσβασιμότητας των παιδιών και των οικογενειών στις δημιουργικές δραστηριότητες.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα