Συστήνεται Εθνικό Μητρώο ΜΚΟ για τους πρόσφυγες

16:10 16/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη σύσταση Εθνικού Μητρώου ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται σε θέματα διεθνούς προστασίας, μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης, προχωρά το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Η σχετική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα δημοσιεύτηκε πριν από δυο ημέρες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Το Μητρώο, θα αποτελεί σύνθεση όλων των μητρώων που υπάρχουν και για το λόγο αυτό δεν χρειάζεται να κάνει εγγραφή κάποια οργάνωση που έχει ήδη καταγραφεί από άλλο φορέα.

Την ίδια στιγμή σε 170 ανέρχονται

οι ελληνικές και ξένες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που προσέφεραν έργο στο μεταναστευτικό – προσφυγικό, από την εποχή της έξαρσης της προσφυγικής κρίσης μέχρι σήμερα, σύμφωνα με καταγραφή που πραγματοποίησε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Η καταγραφή έγινε μέσα από συνέργειες με το υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής, το υπουργείο Υγείας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που είχαν ήδη εγγράψει τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο προσφυγικό.

Δεν πρόκειται για μια καινούρια υπηρεσία αλλά για τη δημιουργία μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία θα είναι διαθέσιμη στο κοινό ως το τέλος του μήνα μέσω διαδικτύου.

Σε αυτήν, η κάθε οργάνωση θα έχει ένα προσωπικό κωδικό και θα μπορεί να μπαίνει και να αλλάζει ή να ενσωματώνει τα στοιχεία της.

Επίσης, θα έχει τη δυνατότητα να δηλώνει το ενδιαφέρον της για τον τομέα δράσης της, ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν για παρεχόμενες υπηρεσίες.

Πηγή ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα