ΣΥΡΙΖΑ Σερρών κατά υπ. Παιδείας για τον τρόπο επιλογής διευθυντών Εκπαίδευσης

14:23 20/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Για μικροκομματικές και αναχρονιστικές τακτικές που γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω την εκπαίδευση κατηγορεί την υπουργό Παιδείας η Θεματική Παιδείας της Ν.Ε. Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμή την πρόσφατη τοποθέτηση προσωρινών Διευθυντών Εκπαίδευσης, η Θεματική Παιδείας στηλιτεύει την τακτική που επέλεξε να ακολουθήσει το υπουργείο Παιδείας

για την επιλογή τους, συγκροτώντας -όπως υποστηρίζει- Συμβούλιο επιλογής χωρίς τη συμμετοχή αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών, αλλά με διορισμένα όλα τα μέλη του βάση στενών κομματικών κριτηρίων.

«Μέσα από συνοπτικές διαδικασίες σε ασφυκτικά μικρό χρονικό πλαίσιο η Υπουργός Παιδείας θέλησε να συνεισφέρει στην εδραίωση του κομματικού κράτους, αποκτώντας τον απόλυτο διοικητικό έλεγχο στις Διευθύνσεις Α/θμιας και β/θμιας Εκπαίδευσης, αν και διέθετε όλο το χρόνο τους προηγούμενους μήνες, ώστε να συντάξει το νόμο και να καλέσει τους υποψηφίους να συμμετάσχουν σε δημοκρατικές και αξιοκρατικές διαδικασίες, και με τη συμμετοχή φυσικά των αιρετών στα συμβούλια επιλογής», υποστηρίζει -μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωσή της η Θεματική Παιδείας της Ν.Ε. Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα