Την Δευτέρα οι ανακοινώσεις για το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Λεπτομέρειες σχετικά με την επαναλειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών όλων των βαθμίδων, θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες και θα ανακοινωθούν συνολικά από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κυρία Κεραμέως, τη Δευτέρα 24 Αυγούστου.

Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Σε ότι αφορά τα σχολεία -μετά από ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων- προγραμματίζεται η επαναλειτουργία τους σε πλήρη σύνθεση. Δηλαδή, με όλους τους μαθητές σε κάθε τάξη και με

αυξημένα μέτρα προστασίας, όπως, μεταξύ άλλων, η εκτεταμένη χρήση μάσκας και τα διαφορετικά διαλείμματα μαθητών», σημείωσε ο κ. Πέτσας.

«Όπως το προηγούμενο διάστημα, έτσι και τώρα, οι εισηγήσεις των ειδικών μας καθοδηγούν για τις αυξημένες προφυλάξεις που απαιτούνται. Και βέβαια όπως έχει τονίσει ο Πρωθυπουργός «είμαστε έτοιμοι να επικαιροποιήσουμε και να ενισχύσουμε περισσότερο αυτά τα μέτρα, στηριζόμενοι πάντα σε πραγματικά δεδομένα». Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η διενέργεια προληπτικών τεστ για κορονοϊό στους εργαζόμενους σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ, τρόλεϊ και αστικά λεωφορεία, που επιστρέφουν από διακοπές σε επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, ή που εμφανίζουν συμπτώματα.

Ταυτόχρονα, επειδή η μετάδοση του ιού, όπως δείχνουν τα στοιχεία, οφείλεται πρωτίστως στην εγχώρια κυκλοφορία και στη μη τήρηση των απαιτούμενων προφυλάξεων, η Κυβέρνηση αφενός εντείνει τους ελέγχους και αφετέρου επαναλαμβάνει την υποχρέωση όλων να τηρήσουμε αυστηρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί:

- Την τήρηση των κανόνων υγιεινής.

- Την τήρηση των αποστάσεων.

- Τη χρήση μάσκας.

- Την αποφυγή των συναθροίσεων.

- Την τήρηση των ιδιαίτερων, πρόσθετων, μέτρων που έχουν ληφθεί σε τουριστικές περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, από τον Πόρο αρχικά, μέχρι τη Μύκονο και την Χαλκιδική χθες», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Φωτογραφία: Intime

Keywords
Τυχαία Θέματα