ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας: «Το Γενικό Νοσοκομείο δεν είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση»

11:24 17/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

«Για τη Νέα Δημοκρατία το Κουτλιμπάνειο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας δεν είναι προτεραιότητα» επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.

Τονίζεται μεταξύ άλλων:
«Με την αδιαφορία της κυβέρνησης να καλύψει την θέση του Διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, μέχρι πριν λίγες μέρες και χωρίς Διοικητικό Συμβούλιο μέχρι σήμερα, είδαμε όλοι τις πραγματικές προθέσεις της.

Το ιστορικό νοσοκομείο της Λάρισας για την κυβέρνηση πρέπει να παίξει έναν δεύτερο

ρόλο. Ρόλο επικουρικό απέναντι στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο. Χωρίς τον εξοπλισμό που του ανήκει, με επικουρικό προσωπικό και χαμηλό προυπολογισμό. Και ας πρέπει να αναπτυχθούν όλες οι Κλινικές.

Όλοι οι Λαρισαίοι πρέπει να πληροφορηθούν οτι οι επικουρικοί γιατροί πληρώνονται από τα όποια έσοδα του Νοσοκομείου και ΟΧΙ από τον κρατικό προυπολογισμό. Όλα αυτά που ακούμε και παραπληροφορούν τους πολίτες οτι δήθεν τώρα με την πανδημία έδωσε το υπουργείο Υγείας τόσα για προσλήψεις δεν είναι ούτε για ανέκδοτο. Όλα είναι έσοδα των Νοσοκομείων.

Γι’ αυτό και πολλοί εργαζόμενοι με συμβάσεις, συνήθως ετήσιες, είναι απλήρωτοι για υπερωρίες αλλά και άλλες αμοιβές για πολλούς μήνες.

Καλούμε τους πολίτες να είναι σε ετοιμότητα, να υπερασπίσουν την ύπαρξη και τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας απέναντι σε κάθε επιβουλή. Το μέλλον της χώρας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την αποτελεσματική λειτουργία του Δημόσιου ΕΣΥ».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα