Συνομιλίες Φ. Κουβέλη με Σουλτς και Σβόμποντα στις Βρυξέλλες

10:57 7/3/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
Κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες, μετέχοντας στο forum των ευρωσοσιαλιστών για την «Προοδευτική Οικονομία», ο κ. Φώτης Κουβέλης είχε επαφές με πολιτικούς ηγέτες κομμάτων απ'όλη την Ευρώπη, που μετέχουν στην ευρωσοσιαλιστική ομάδα και μετείχε σε σύσκεψη υπό την προεδρία του Προέδρου της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών
και Δημοκρατών (S&D), με συμμετοχή και του Σοσιαλιστή Προέδρου της Ευρωβουλής κ. Μάρτιν Σουλτς.Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν οι ευρωεκλογές, και με δεδομένο τον προσανατολισμό ένταξης της ΔΗΜΑΡ στην ευρωσοσιαλιστική ομάδα αντηλλάγησαν απόψεις για την υποστήριξη της υποψηφιότητας Σουλτς για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στη σύσκεψη μετείχε και η ευρωβουλευτής, Μαριλένα Κοππά, που πριν λίγες ημέρες ανεξαρτητοποιήθηκε από το ΠΑΣΟΚ και είναι συνεργαζόμενη με την ΔΗΜΑΡ, στο πλαίσιο της «Προοδευτικής Συμμαχίας».

Ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι στη σύσκεψη έγινε συζήτηση και για «όλα τα ζητήματα τα οποία αφορούν στην ελληνική πραγματικότητα, στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και στην ανάγκη αλλαγής της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της διεκδίκησης για την πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης, για την οικονομική πολιτική, για την Ευρώπη της κοινωνικής συνοχής».

Στην ιδιαίτερη ημίωρη συνάντησή του με το κ. Σουλτς, όπως δήλωσε ο κ. Κουβέλης αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσαν «όλα εκείνα τα ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα, που αφορούν τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, που αφορούν την απουσία της κοινωνικής συνοχής».

Στη συναντήσεις του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ παραβρέθηκαν ο πρ. υφυπουργός Θ. Παπαθεοδώρου, η ευρωβουλευτής Μ. Κοππά και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, δημοσιογράφος, Χ. Μαχαίρας.

Σημειώνεται ότι οι κ.κ. Σούλτς και Κουβέλης συμφώνησαν να συναντηθούν, εκ νέου, κατ' ιδίαν, στην Αθήνα, όπου θα βρεθεί σε λίγες ημέρες που ο Πρόεδρος της Ευρωβουλής.
Keywords
Τυχαία Θέματα