Φ. Κουβέλης: Πολιτική πρέπει να είναι η λύση για την Ουκρανία

10:47 7/3/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
Η λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ουκρανία πρέπει να είναι αποκλειστικά πολιτική, δηλώνει ο Φώτης Κουβέλης, από τις Βρυξέλλες. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρέθηκε πίσω από τα γεγονότα. Κατελήφθη να βρίσκεται σε μια θέση αμηχανίας, αναφορικά με τα όσα συντελούνται στην Ουκρανία», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ
κ. Κουβέλης επισήμανε ότι η Ουκρανία πρέπει να μείνει ανεξάρτητη χώρα και να υποστηριχθεί στις προσπάθειες του εκδημοκρατισμού της. «Το γεγονός ότι ακροδεξιές δυνάμεις εμφανίζονται και στην κυριολεξία λεηλατούν την ειρήνη και την δημοκρατική ζωή αυτής της χώρας είναι από εκείνα τα οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει επίσης να αντιμετωπίσει», είπε.

Σε ό,τι αφορά τις σκέψεις και προτάσεις για κυρώσεις κατά της Ρωσίας ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι «καμία κύρωση δεν πρέπει να διατυπώνεται ούτε ως απειλή, ούτε -πολύ περισσότερο- ως πραγματικότητα».

«Η πολιτική λύση, και αυτή, προϋποθέτει πολιτική συνεννόηση», επισήμανε.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και αντιπροσωπεία του κόμματος, συμμετείχαν σε διήμερο Forum για την «προοδευτική οικονομία», που οργανώνει η ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.
Keywords
Τυχαία Θέματα