Συγγνώμη από την Dove για ρατσιστικό βίντεο

13:03 9/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση βρέθηκε η εταιρεία προϊόντων προσωπικής φροντίδας Dove, που ανήκει στη Unilever, εξαιτίας ρατσιστικού περιεχομένου βίντεο που προκάλεσε θύελλα στο Ίντερνετ και αναγκάσθηκε να ζητήσει συγγνώμη για τη διαφήμιση.

Το βίντεο δείχνει μία μαύρη γυναίκα να βγάζει το καφετί μπλουζάκι που φοράει και να μεταμορφώνεται σε λευκή γυναίκα με λευκό μπλουζάκι αφού έχει χρησιμοποιήσει το αφρόλουτρο της εταιρείας.

Στη συνέχεια, αυτή η δεύτερη γυναίκα μεταμορφώνεται με τον ίδιο τρόπο σε άλλη λευκή γυναίκα που φοράει ένα ακόμη πιο λευκό μπλουζάκι.

To the Black women out there that use @Dove here's what they think about you… #BoycottDove pic.twitter.com/9mPy9d393s

— Harrison Thurman (@HarryO1975) October 9, 2017

Η απολογία της εταιρείας αναρτήθηκε στο Facebook με το εξής μήνυμα:

«Σε ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε αυτήν την εβδομάδα σφάλαμε θεωρώντας ότι εκπροσωπούμε τις έγχρωμες γυναίκες και λυπούμαστε πολύ για τη βλάβη που αυτό προκάλεσε».

Το βίντεο αναρτήθηκε αρχικά στη σελίδα της Dove ΗΠΑ στο Facebook και αποσύρθηκε μετά την κατακραυγή που προκάλεσε.

«Η διαφήμιση της Dove είναι ρατσιστική, ανεύθυνη, χωρίς ευαισθησία, ασυνάρτητη, δυσάρεστη και αξίζει να πάρει το βραβείο του σάπιου κρεμμυδιού», έγραψε στο Twitter ο χρήστης @LebonaMoleli.

«Το να είσαι μαύρος σημαίνει ότι είσαι βρώμικος και ανεπιθύμητος», σύμφωνα με τον χρήστη @Social_Heretic που καλεί σε μποϊκοτάζ των προϊόντων της Dove και της Unilever, ενώ το hashtag #BoycottDove άρχισε να διαδίδεται από σήμερα το πρωί στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου στις 07.30 ώρα Γκρίνουιτς η μετοχή της Unilever υποχωρούσε κατά 0,39% εν μέσω σταθεροποιητικής εικόνας της αγοράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα