Συνεργασία του ΚΘΒΕ με το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου

12:29 9/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η συνεργασία του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος με το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου ενδυναμώνεται και διευρύνεται φέτος το καλοκαίρι.
Οι «Επτά επί Θήβας» (φώτο) του Αισχύλου, η παράσταση του ΚΘΒΕ που ξεχώρισε και συγκίνησε κερδίζοντας κοινό και κριτικούς, επανέρχεται στο αργολικό θέατρο ανοίγοντας τα Επιδαύρια

2017, μετά τη μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία που σημείωσε το περσινό καλοκαίρι. Η εξαιρετικά δυνατή πολιτική τραγωδία του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία του διεθνούς φήμης Λιθουανού Τσέζαρις Γκραουζίνις και σε μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα, θα αποτελέσει την εναρκτήρια παράσταση του φετινού Φεστιβάλ Επιδαύρου, στις 30 Ιουνίου και 1η Ιουλίου 2017.
Διπλή συμμετοχή, όμως, για το ΚΘΒΕ στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ φέτος, καθώς το έργο των Τόμας Βίντερμπεργκ, Μόγκενς Ρούκοφ, Μπο Χρ. Χάνσεν «Οικογενειακή γιορτή» (Festen), που παρουσιάστηκε σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου το χειμώνα στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών σημειώνοντας συνεχή sold out, θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Εθνικού Θεάτρου από τις 6 έως τις 9 Ιουλίου, μετά από πρόσκληση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.
Παράλληλα και στο πλαίσιο αυτής ευρύτερης συνεργασίας των δύο πολιτιστικών φορέων, η παράσταση «Κύκλωπας» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη, θα κάνει τιμητικά την πρώτη της παρουσίαση στις 13 Ιουλίου, στο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους που εγκαινιάζεται φέτος, φιλοξενώντας σημαντικές παραγωγές διεθνούς εμβέλειας από το εξωτερικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα